TRENURI cu întârzieri de aproape 4 ore, din cauza unei locomotive defecte/ CFR anunţă circulaţie în condiţii de iarnă pe calea ferată

Două trenuri au acumulat întârzieri de aproape 4 ore, vineri dimineaţă, după ce locomotiva trenului Regio care se deplasa pe ruta Târgu Jiu – Craiova s-a defectat între staţiile Cărbuneşti şi Jupâneşti.

973 afișări
Imaginea articolului TRENURI cu întârzieri de aproape 4 ore, din cauza unei locomotive defecte/ CFR anunţă circulaţie în condiţii de iarnă pe calea ferată

TRENURI cu întârzieri de aproape 4 ore, din cauza unei locomotive defecte/ Traficul pe care ferată, în condiţii de iarnă

UPDATE ora 10:38 - CFR: Un număr redus de trenuri înregistrează întârzieri la sosire

Compania Naţională de Căi Ferate (CFR) a informat, vineri, că circulaţia trenurilor este adaptată la condiţiile meteo nefavorabile (ninsoare abundentă şi pe alocuri viscolită), un număr redus de trenuri înregistrând, la această oră, întârzieri la sosire.

În plus, traficul feroviar este deschis, la această oră, pe toate magistralele de cale ferată, conform unui comunicat de presă transmis de CFR.

Pe raza regionalelelor CF Iaşi şi Galaţi sunt activate comandamentele regionale de iarnă, pentru următoarea perioadă, în care au fost anunţate fenomene meteo nefavorabile. Echipele de intervenţie la deszăpezire lucrează în ture, pentru a asigura permamenţa, personalul feroviar va acţiona, funcţie de necesităţi, cu utilaje speciale - drezine de intervenţie şi pluguri de zăpadă, pregătite să intervină.

Pe raza regionalelor CF Craiova, Bucureşti şi Timişoara sunt activate comandamentele locale (în staţiile mari) şi personalul feroviar acţionează şi intervine pentru ca circulaţia feroviară să se desfăşoare continuu şi în siguranţă.

„Menţionăm că, în această perioadă, angajaţii companiei CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare, verifică permanent starea infrastructurii pe toate secţiile de cale ferată, iar, pe segmentele unde situaţia o impune, se va intervi cu personal de specialitate şi utilaje pentru remedierea tuturor deranjamentelor tehnice. Pasagerii sunt rugaţi ca, înainte de plecarea la drum, să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească”, au mai spus reprezentanţii CFR.

De asemenea, călătorii se pot informa cu privire la ora de sosire/de plecare a trenurilor din gările Bucureşti Nord, Braşov, Craiova şi Timişoara pe site-ul companiei.

Potrivit Poliţiei Gorj, ca urmare a unei defecţiuni la locomotivă, trenul Regio Târgu-Jiu -Craiova a avut o întârziere de 110 minute.

Defecşiunea a afectat un alt tren Regio, care circula pe ruta Craiova-Petroşani, acesta acumulând o întârziere de 120 de minute.

În trenul Regio Târgu-Jiu -Craiova erau, în momentul defecţiunii, zece călători, aceştia plecând cu alte mijloace, iar trenul a fost garat în Gara Cărbuneşti.

În celălalt tren afectat sunt 30 de călători.

Traficul feroviar, întrerupt pe secţia de cale ferată 202, după ce locomotiva trenului Regio 2092 s-a defectat între staţiile Cărbuneşti şi Jupâneşti, în judeţul Gorj, a fost reluat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici