Trupurile celor doi meteorologi rătăciţi în decembrie în Munţii Ţarcu, găsite de salvamontişti - VIDEO

Trupurile celor doi soţi, meteorologi de profesie, care s-au rătăcit, în decembrie anul trecut, în Munţii Ţarcu, în judeţul Caraş-Severin, după ce au fost surprinşi de un viscol, au fost găsite de salvamontişti, într-o vale aflată la două sute de metri de cabana spre care mergeau cei doi.

671 afișări
Imaginea articolului Trupurile celor doi meteorologi rătăciţi în decembrie în Munţii Ţarcu, găsite de salvamontişti - VIDEO

Trupurile celor doi meteorologi rătăciţi în decembrie în Munţii Ţarcu, găsite de salvamontişti (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Salvamontistul care a coordonat echipa de căutare, Horaţiu Cocie, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că Adriana şi Ioan Gruia au fost surprinşi de viscolul foarte puternic, cu un vânt de 120 de kilometri pe oră, şi, cel mai probabil, au alunecat de pe o coamă a muntelui într-o vale adâncă, situată foarte aproape de cabana spre care se îndreptau.

"Probabil că au ajuns pe o coamă, exact deasupra de Căldarea Sadovanului, o vale foarte adâncă, aproape de staţia meteo, unde trebuiau să ajungă ei. Viscolul a fost puternic atunci, cu vânt de 120 de kilometri la oră, şi e posibil să fi avut loc o mică avalanşă care i-a dus în vale, îngropându-i în zăpadă. De asta nu i-am putut găsi, deşi i-am căutat şi acolo. În căldarea respectivă, şi acum, la început de iunie, stratul de zăpadă măsura zece metri grosime", a spus Horaţiu Cocie.

Video Stirileprotv.ro

Potrivit sursei citate, faptul că au găsit trupurile a fost doar o întâmplare. Unul dintre membrii echipei de căutări a alunecat în vale şi astfel a fost găsit trupul femeii. Apoi, căutătorii au coborât şi l-au găsit şi pe Ioan Gruia.

"Cei doi erau împreună şi se ţineau de mână", a declarat Horaţiu Cocie.

Trupurile celor doi au fost scoase din vale şi duse cu elicopterul la morga Spitalului din Caransebeş, unde se va face necropsia, care va stabili cauzele decesului.

Cei doi meteorologi au dispărut în luna decembrie, în Munţiii Ţarcu, unde au fost surprinşi de un viscol puternic, şi nu au mai ajuns la Cabana Cuntu spre care se îndreptau pentru a petrece sărbătorile.

Imediat, au început operaţiuni de căutare, cu salvamontişti, alpinişti, pădurari şi jandarmi şi chiar cu un elicopter. Atunci, echipele de salvatori au renunţat după câteva zile la căutări, întrucât nu au găsit niciun indiciu util, dar apoi, periodic, s-au făcut acţiuni de căutare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici