Tudorel Toader, neclintit din funcţie, în urma OUG 7. Moţiunea simplă iniţiată împotriva sa a căzut la vot

Camera Deputaţilor a respins miercuri moţiunea simplă prin care partidele de Opoziţie cereau abrogarea OUG 7 privind modificarea legilor justiţiei şi demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, cu 126 de voturi ”pentru”, 148 ”împotrivă” şi două abţineri.

928 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader, neclintit din funcţie, în urma OUG 7. Moţiunea simplă iniţiată împotriva sa a căzut la vot

Deputaţii au respins moţiunea simplă iniţiată împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader

Pentru moţiunea simplă au votat 126 de deputaţi, ”împotrivă” 148, iar doi deputaţi s-au abţinut.

Moţiunea simplă prin care partidele de Opoziţie cereau demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a fost dezbătută pe 5 martie, în aceeaşi zi în care Guvernul a adoptat proiectul pentru modificarea OUG 7 pe legile justiţiei, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM.

Moţiunea trebuia să fie votată de către deputaţii pe 7 martie, însă PSD nu a asigurat cvorum, iar plenul a fost suspendat.

Social-democraţii i-au reproşat ministrului Tudorel Toader faptul că nu a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă în privinţa Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, aşa cum a fost stabilit în CEx al PSD.

Pe de altă parte, pe 6 martie, Kelemen Hunor a anunţat că UDMR îl va sancţiona pe ministrul Justiţiei la vot din cauza OUG pe legile Justiţiei, despre care a spus că „nu e una raţională”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici