Tudorel Toader se întâlneşte miercuri cu grupul de raportori ai Comisiei de la Veneţia

Ministrul demisionar al Justiţiei, Tudorel Toader, are programată miercuri o întrevedere cu grupul de raportori ai Comisiei de la Veneţia, potrivit agendei publicate pe site-ul ministerului.

392 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader se întâlneşte miercuri cu grupul de raportori ai Comisiei de la Veneţia

Tudorel Toader se întâlneşte miercuri cu grupul de raportori ai Comisiei de la Veneţia

„Miercuri, 24 aprilie 2019 – Întrevedere cu grupul de raportori ai Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), la sediul Ministerului Justiţiei", se arată în agenda ministrului demisionar al Justiţiei, Tudorel Toader.

Reprezentanţii Comisiei de la Veneţia vin în România la mijlocul săptămânii acesteia pentru a avea discuţii cu reprezentanţii instituţiilor de forţă din justiţie pe tema modificării legilor ustiţiei, a înfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi a modificărilor preconizate de puterea PSD-ALDE la codurilor penale, pregătită de puterea PSD-ALDE, au declarat pentru MEDIAFAX surse autorizate din domeniul justiţiei.

Delegaţia va avea întâlniri şi cu conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), a Parchetului de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ).

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat pe 6 martie că reprezentanţii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) vor sesiza Comisia de la Veneţia cu privire la modifcările făcute de guvern legilor Justiţiei din România, fără consultări publice şi fără respectarea observaţiilor Consiliului Superior al Magistraturii.

Orban a mai spus atunci că PSD-ALDE ar comite un act de trădare a intereselor naţionale dacă nu se va opri să legifereze împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi ale Comisiei Europene.

Acţiunea APCE vine în urma unei cereri făcute tot în luna martie de liberalii români, în legătură cu ordonanţa de urgenţă prin care a fost înfiinţată secţia de anchetare a magistraţilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici