Turcan: PNL solicită camere de supraveghere şi la examenele pentru inspectori şcolari generali

Deputatul Raluca Turcan a declarat, vineri, la Alba Iulia, că PNL solicită să fie introdusă supravegherea video, după modelul de la Bacalaureat, şi la concursurile pentru ocuparea posturilor de inspector şcolar general, care urmează să se desfăşoare în această lună.

208 afișări
Imaginea articolului Turcan: PNL solicită camere de supraveghere şi la examenele pentru inspectori şcolari generali

Turcan: PNL solicită camere de supraveghere şi la examenele pentru inspectori şcolari generali (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Raluca Turcan a spus, într-o conferinţă de presă, că PNL solicită public să fie introduse camere de supraveghere în sălile de examinare, atât pentru probele scrise, cât şi pentru interviuri la concursurile pentru ocuparea posturilor de inspector şcolar general, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"PNL solicită ferm, acum, în momentul organizării, derulării concursurilor pentru ocuparea posturilor de inspector general şcolar să existe camere de supraveghere în sălile de examinare, atât pentru probele scrise, cât şi pentru interviu. Atâta timp cât la un concurs de ocupare de post sau un concurs de capacitate există cameră de supraveghere, de ce să nu existe camera de supraveghere şi pentru concursurile de inspector? Au ceva de ascuns? Mai mult decât atât, PNL solicită ferm să existe posibilitatea contestării probelor practice de interviu, pe baza înregistrărilor video, astfel încât să avem garanţia transparenţei totale a organizării acestor concursuri", a spus Turcan.

Deputatul a adăugat că PNL mai solicită ca observatori din partea societăţii civile şi a mass-media să aibă acces la derularea acestor concursuri, şi transparentizarea concursurilor prin publicarea CV-urilor candidaţilor pe site-urile inspectoratelor.

"Cerem cu fermitate depolitizarea managementului şcolilor, abrogarea Ordonanţei 49 sau, dacă lucrul acesta nu există în intenţia guvernanţilor, măcar respingerea acestor ordonanţe prin lege, în Parlamentul României. Aşadar, ţinând cont că aceste legi de aprobare a unor ordonanţe, 49 şi 94, sunt în momentul de faţă în Senatul României, cerem Senatului să respingă aceste ordonanţe. Sunt nişte cerinţe minime care să ne demonstreze pe de-o parte buna intenţie a organizatorilor şi conducătorilor Ministerului Educaţiei Naţionale şi pe de altă parte să ofere o garanţie că există preocupare pentru performanţă şi profesionalism în sistemul de educaţie", a susţinut Turcan.

Cele două ordonanţe menţionate aduc completări şi modificări la Legea educaţiei.

Raluca Turcan a participat, vineri, la Alba Iulia, la o dezbatere privind educaţia, la care au fost prezente aproape 150 de cadre didactice. La dezbatere au participat şi Lucia Varga, co-preşedinte al Organizaţiei de Femei a PNL, şi vicepreşedintele PNL Ciprian Dobre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici