Turişti rătăciţi în Munţii Apuseni: Salvamontiştii intervin pentru recuperarea celor doi

Şapte salvamontişti intervin de 12 ore pentru salvarea şi recuperarea a doi turişti maghiari care s-au rătăcit în Munţii Apuseni, pentru că nu au respectat marcajul turistic şi au ajuns într-o zonă periculoasă, de unde nu au mai putut coborî, transmite corespondentul MEDIAFAX.

910 afișări
Imaginea articolului Turişti rătăciţi în Munţii Apuseni: Salvamontiştii intervin pentru recuperarea celor doi

Turişti rătăciţi în Munţii Apuseni: Salvamontiştii intervin pentru recuperarea celor doi

Şeful Serviciului Salvamont Alba, Lucian Forda, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că doi turişti maghiari, un bărbat şi o femeie, s-au rătăcit în Munţii Trascăului, zona Munţilor Apuseni.

„Acum am reuşit să avem contact vizual cu ei, sperăm ca într-o oră şi ceva să ajungem lângă ei şi începem operaţiunea de coborâre. Ei sunt pe un ţanc, sub Masivul Bedeleu”, a declarat Lucian Forda.

Turiştii maghiari au apelat numărul de urgenţă 112 joi seara, în jurul orei 20.00, semnalând că s-au rătăcit, iar două echipe de salvamontişti au efectuat căutări toată noaptea.

„Nu sunt semne că ar avea probleme de sănătate, cu siguranţă panică, sperăm că nu hipotermie. În funcţie de starea lor de sănătate şi în funcţie de asta decidem metoda de coborâre”, a mai spus Forda.

Turiştii s-au rătăcit şi blocat după ce au părăsit marcajul, dorind să meargă la alt obiectiv turistic, însă au ajuns într-o zonă foarte dificilă, abruptă şi înşelătoare, de unde nu au mai putut coborî la baza muntelui.

Bărbatul are 34 de ani, este din Budapesta, în vreme ce femeia are 28 de ani, şi este din Alba, ambii fiind de origine maghiară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici