Udrea: Ca ultimă soluţie, aş accepta şi eutanasierea câinilor

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, miercuri, la RFI, că ar accepta, ca ultimă soluţie, şi eutanasierea câinilor vagabonzi, ea apreciind că politicienii abordează cu ipocrizie acest subiect.

106 afișări
Imaginea articolului Udrea: Ca ultimă soluţie, aş accepta şi eutanasierea câinilor

Udrea: Ca ultimă soluţie, aş accepta şi eutanasierea câinilor (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Ca ultimă soluţie, dacă nu se găseşte o altă soluţie de către comunitate, aş fi de acord şi cu această soluţie a eutanasierii", a declarat Udrea la RFI.

Ea a mai spus că subiectul trebuie abordat fără ipocrizie.

"Am cerut întotdeauna lipsă de ipocrizie în abordarea acestui subiect. Politicienii întotdeauna sau în cea mai mare parte sunt ipocriţi, pentru că o parte a societăţii înţelege că oricare ar fi până la urmă soluţia pe care o găsim, la final nu trebuie să mai avem câini fără stăpân pe stradă, care pun în pericol viaţa oamenilor, iar altă parte a societăţii desigur că apără până la capăt şi fără să genereze neapărat soluţii alternative drepturile animalelor fără stăpân. Politicienii oscilează între aceste două categorii ale electoratului şi de foarte multe ori se comportă ipocrit. Am cerut dezbatere publică şi găsirea de soluţii înainte de această ultimă variantă, cea a eutanasierii", a explicat Udrea.

Câinii maidanezi ar putea fi eutanasiaţi. Ei vor fi adunaţi de pe străzi şi ţinuţi în adăposturi timp de 30 de zile. Ulterior, autorităţile locale vor decide ce fac cu animalele respective: le sterilizează sau le eutanasiează, după cum a decis, marţi, Comisia pentru administraţie publică din Camera Deputaţilor.

Comisia pentru Administraţie publică a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu amendamente, proiectul de lege privind câinii fără stăpân, stabilind că animalele vor fi ţinute 30 de zile în adăposturi, după care autorităţile locale vor decide ce fac cu acestea - le sterilizează sau le eutanasiează.

Preşedintele Comisiei, Sulfina Barbu, a precizat că, în principal, a fost adoptată, cu 16 voturi "pentru" şi 6 "împotrivă", forma propusă de Comisie la acest proiect de lege astfel încât de problema câinilor fără stăpân trebuie să se ocupe autorităţile locale care sunt libere să decidă, prin hotărâre de Consiliu, şi să returneze animalele în teritoriu.

"În lege este stabilită obligativitatea ca, în 30 de zile, animalele fără stăpân să fie ţinute obligatoriu în adăposturi şi apoi, autorităţile locale să stabilească ceea ce vor face. Nu putem să dăm un cadru pentru fiecare autoritate locală. Ei sunt cei care decid ceea ce fac, pot să-i returneze (câinii fără stăpân -n.r.) în teritoriu, dacă au posibilitatea să facă lucru acesta. Dar, obligatoriu, trebuie să-i sterilizeze, să-i deparaziteze, să fie marcaţi căţeii, să poată să fie identificaţi, dacă nu reuşesc să dea cea mai mare parte din aceste animale în adopţie", a precizat Barbu.

Sulfina Barbu a mai spus că eutanasierea câinilor fără stăpân este prevăzută doar în cazul animalelor bătrâne, agresive sau bolnave incurabil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici