Udrea: Cocoş mi-a spus că la cererea lui Coldea i-a dus 500.000 de euro lui Ghiţă pentru televiziune

Elena Udrea a declarat, vineri, într-un interviu acordat Hotnews, că fostul său soţ Dorin Cocoş i-a relatat că, la solicitarea actualului director interimar al SRI Florian Coldea, i-a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, pentru a-şi finanţa televiziunea, România TV

851 afișări
Imaginea articolului Udrea: Cocoş mi-a spus că la cererea lui Coldea i-a dus 500.000 de euro lui Ghiţă pentru televiziune

Elena Udrea (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Udrea a relatat pentru Hotnews că, în contextul în care era în campanie şi se vehicula numele fostului ei soţ în dosarul Microsoft, Dorin Cocoş a rugat-o să îi intermedieze o întâlnire cu şeful de atunci al SRI, George Maior şi cu adjunctul acestuia, Florian Coldea, spunându-i totodată că nu doreşte să "îi apeleze direct" în situaţia dată.

Întrebată "cum adică să îi apeleze direct", Elena Udrea a declarat că nu ştie.

Întrebată apoi dacă fostul soţ avea "apel direct la Maior şi la Coldea", Elena Udrea a declarat: "Imediat o să revin şi o să vă spun. Că nu doreşte să îi apeleze direct pentru că, mă rog, aşa era situaţia, însă am întrebat de ce ar face asta, de ce să vorbească şi a spus că ar dori să lămurească acuzaţiile din dosar, în condiţiile în care mi-a spus că a făcut nişte lucruri, la solicitarea domnului Coldea. Eu vă declar exact ce mi-a spus".

Udrea a precizat că această discuţie avea loc în toamna anului trecut.

"Mi-a spus, spre exemplu, că la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță, în cash, pentru a-şi finanţa televiziunea, RTV", a precizat ea, menţionând că aceast lucru s-a întâmplat "mai la inceputul televiziunii, când s-a rupt RTV-ul de Realitatea şi când dl Ghiţă încă nu era conectat cu toate cele 10 degete la bugetul de stat".

"Ulterior am aflat că banii au fost remişi dlui Ghiţă de către Alin Cocoş. Mi-a mai spus că, tot aşa, la solicitare, a dus aproximativ la fel, 500.000 de euro, nu-mi mai aduc aminte exact, dar aproximativ la fel, unui institut de sondare a opiniei publice, care făcea sondaje din acestea", a adăugat Udrea, precizând că nu-şi mai aminteşte numele institutului.

Ghiţă: Mă surprind acuzaţiile E.Udrea. La Realitatea TV, România TV nu au existat contracte cu Cocoş

Sebastian Ghiţă se declară surprins de acuzaţiile lansate de Elena Udrea la adresa sa, respinge ideea că România TV ar fi primit vreun ban de la fostul soţ al acesteia, Dorin Cocoş şi susţine că Udrea avea relaţii mai bune cu "Elan Schwartzenberg, Codruţ Marta, care a fost omorât, şi Sorin Blejnar".

"Nu am avut prea multe întâlniri cu doamna Udrea şi nu am avut o relaţie cu dânsa. Mă surprind acuzaţiile dânsei la adresa instituţiilor care o anchetează, DNA şi SRI", a declarat Sebastian Ghiţă pentru Hotnews.

"Nu înţeleg situaţia sa, dar îmi aduc aminte că avea relaţii mult mai bune cu Elan Schwartzenberg, Codruţ Marta, care a fost omorât, şi Sorin Blejnar", a adăugat el.

Întrebat de ce spune că Marta ar fi fost ucis, Sebastian Ghiţă a precizat că aceasta este părerea sa.

"Nu vreau să mă refer la acţiunile dânsei, dar cred că DNA a comunicat o chestiune oficială: doamna Udrea e inculpată şi atacă instituţiile la fel cum o fac toţi cei inculpaţi. Cred că toţi trebuie să avem încredere în raţiunea şi în pregătirea procurorilor. Până acum doamna Udrea nu ştia nimic din ce s-a întâmplat cu banii de la retrocedari şi Microsoft, iar acum, dintr-o dată, ne spune, acuzându-se singură, că dânsa ştie cum s-au distribuit acei bani. Cred că trebuie să lăsăm procurorii să facă lumină în această situaţie. Nici la Realitatea TV şi nici la România TV nu au existat contracte sau legături cu Dorin Cocoş, Alin Cocoş sau firmele acestora", a mai spus el, potrivit Hotnews.

Joi, Elena Udrea s-a aflat la DNA, unde i s-a comunicat că este urmărită penal pentru spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, fiind acuzată că a dobândit şi folosit bunuri despre care ştia că provin din infracţiuni.

Ea a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile, respectiv până la 29 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici