Ultima săptămână înainte de alegerile generale 2020. Decizie a BEC în privinţa bolnavilor de Covid-19

  • BEC a adoptat o decizie privind felul în care votează persoanele aflate în izolare
  • Sarcina revine DSP-urilor să transmită lista celor care au solicitat urna mobilă
748 afișări
Imaginea articolului Ultima săptămână înainte de alegerile generale 2020. Decizie a BEC în privinţa bolnavilor de Covid-19

Ultima săptămână înainte de alegerile generale 2020. Decizie a BEC în privinţa alegătorilor aflaţi în carantină sau izolare

Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat duminică o decizie privind unele măsuri pentru transmiterea cererilor de vot prin intermediul urnei speciale, în cazul alegătorilor aflaţi în carantină sau ziolare.

Potrivit deciziei BEC, cererile privind emiterea documentelor necesare exercitării votului prin intermediul urnei speciale constituie totodată şi cereri pentru exercitarea dreptului de vot.

Decizia mai stabileşte că Direcţiile de Sănătate Publică transmit până cel târziu în 5 decembrie birourilor electorale de circumscripţie lista persoanelor cu privire la care s-a formulat cerere şi în privinţa cărora s-a instituit izolarea sau carantina, însoţită de deciziile emise în acest sens.

„În cazul persoanelor în cazul cărora direcţiile de sănătate publică au confirmat conform art. 2 instituirea izolării sau carantinei, birourile electorale de circumscripţie judeţeană/oficiile electorale, după caz, imprimă cererile privind emiterea documentelor necesare exercitării votului prin intermediul urnei speciale prevăzute la art. 1 alin. (7) din decizia Biroului Electoral Central nr.40/2020, republicată, pe care le transmit, împreună cu deciziile emise de direcţiile de sănătate publică, prin intermediul instituţiei prefectului, până cel mai târziu în data de 6 decembrie 2020, ora 10.00, biroului electoral al secţiei de votare celei mai apropiate de imobilul la care s-a solicitat deplasarea urnei speciale”, se mai arată în decizia BEC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
decizie,
bec,
carantină

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici