Un aşa-zis inspector anticorupţie a înşelat opt persoane, spunându-le că le poate rezolva litigiile

Un aşa-zis inspector anticorupţie al unei organizaţii neguvernamentale a înşelat opt persoane cărora le-a promis, în schimbul unor sume de bani, că le va rezolva litigiile civile sau penale, el fiind reţinut după ce a fost prins primind 800 de lei de la un gorjean.

133 afișări
Imaginea articolului Un aşa-zis inspector anticorupţie a înşelat opt persoane, spunându-le că le poate rezolva litigiile

Un aşa-zis inspector anticorupţie a înşelat opt persoane, spunându-le că le poate rezolva litigiile (Imagine: Shutterstock)

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJGorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat suspectat că a înşelat mai multe persoane, prin crearea convingerii că în calitate de "inspector anticorupţie", le va ajuta în rezolvarea favorabilă a unor litigii de natură civilă sau penală, precizează, sâmbătă, într-un comunicat de presă Poliţia Română.

Vineri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor DGIPI, l-au surprins în flagrant delict pe L.D., de 48 de ani, din comuna Săcelu, judeţul Gorj, primind 800 de lei, de la un gorjean, căruia îi crease convingerea că în calitatea de "inspector anticorupţie" în cadrul unui ONG, îi va demonstra nevinovăţia într-o cauză penală.

Potrivit sursei citate, până în prezent, poliţiştii au stabilit că, în perioada 2011-septembrie 2012, suspectul, prin inducerea în eroarea a opt părţi vătămate, a cauzat un prejudiciu în valoare de peste 27.000 de lei. Suspectul, deşi nu avea studii juridice, pentru a convinge părţile vătămate că le va ajuta în rezolvarea favorabilă a unor litigii civile sau penale, se prezenta ca fiind "inspector anticorupţie" în cadrul unei organizaţii non guvernamentale, fără a efectua vreun demers real în acest sens.

Poliţiştii au emis pe numele suspectului ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune şi l-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj, urmând ca sâmbătă, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii fac apel la persoanele care au fost victime ale unor astfel de fapte să se adreseze cu plângere Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici