Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat în apropiere de Braşov

Un avion de mici dimensiuni la bordul căruia se afla o singură persoană a aterizat forţat în judeţul Braşov, joi seară, între localităţile Vlădeni şi Perşani, pilotul primind îngrijiri de la un echipaj medical.

508 afișări
Imaginea articolului Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat în apropiere de Braşov

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat în apropiere de Braşov (Imagine: Adi Piclisan/Arhiva Mediafax Foto)

Avionul de mici dimensiuni care a aterizat forţat, joi seară, pe un câmp între localităţile braşovene Vlădeni şi Perşani, aparţine unei firme din Bacău, iar pilotul, în vârstă de 46 de ani, se întorcea din Sibiu şi se îndrepta către Bacău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, comisar şef Liviu Naghi, pilotul, Mircea Tamaş, în vârstă de 46 de ani, a plecat la Sibiu cu avionul firmei la care lucra, Ropharma Bacău.

De acolo, el urma să se întoarcă la Bacău, însă a fost forţat să aterizeze pe un câmp, a spus Naghi.

Sursa citată a precizat că până la ora actuală nu se cunosc motivele pentru care pilotul a făcut ateritarea forţată.

"Deocamdată, nu ştim în ce împrejurări a fost făcută aterizarea. Pilotul, care are brevet, este rănit uşor, s-a lovit cu capul de geam, dar este mai mult speriat. Urmează să verificăm, împreună cu Autoritatea Aeronautică, dacă au fost respectate anumite reguli de zbor, dacă a existat vreo defecţiune a aparatului, pentru a stabili cu exactitate care a fost cauza aterizării. O să fie audiat şi o sa fie testat, conform prevederilor legale, să vedem dacă a consumat băuturi alcoolice", a declarat Liviu Naghi.

Avionul, care era cu roţile în sus, în urma aterizării forţate, a fost ridicat de pe câmp şi garat pe aerodromul din Ghimbav, judeţul Braşov.

Potrivit prefectului judeţului Braşov, Ion Gonţea, incidentul aviatic s-a petrecut, joi seară, în jurul orei 20.30, când la numărul de urgenţă 112 a fost primit un apel că un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat între localităţile braşovene Vlădeni şi Perşani, la aproximativ 30 -35 de kilometri de municipiul Braşov.

Prefectul a declarat că la faţa locului a ajuns un echipaj al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar echipajul medical a acordat îngrijiri pilotului, care "se pare că a fost uşor rănit".

"Apelul a venit la Serviciul unic 112 de la un şofer care circula pe DN1 şi care a văzut din maşină ce s-a întâmplat. Echipajul de intervenţie a ajuns la faţa locului foarte rapid, în cel mult un sfert de oră", mai declara prefectul Ion Gonţea.

Purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja, a declarat că în momentul în care echipajul ISU a ajuns la locul incidentului pilotul era în afara avionului, fiind în stare de şoc.

"I s-a acordat primul ajutor, era conştient, era pe picioarele lui când l-am găsit. El a refuzat să fie transportat la spital", declara Sfreja.

Acesta a adăugat că pilotul a încercat o aterizare forţată din cauza vremii, iar când a ajuns pe sol aparatul de zbor s-a răsturnat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici