Un bărbat suspectat că şi-a vândut fiul pentru a cerşi, interogat în România de poliţia din Geneva

Poliţia din Geneva a interogat recent, într-o deplasare în România, un bărbat suspectat că şi-a vândut fiul cu handicap să cerşească, un caz care are legătură cu un dosar în care s-a sesizat recent justiţia cantonală, relatează site-ul 20min.ch.

115 afișări
Imaginea articolului Un bărbat suspectat că şi-a vândut fiul pentru a cerşi, interogat în România de poliţia din Geneva

Un bărbat suspectat că şi-a vândut fiul pentru a cerşi, interogat în România de poliţia din Geneva (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Potrivit site-ului, care-i citează pe genevezii care l-au interogat, acest bărbat, care are o familie ce trăieşte în condiţii mizerabile, este al cincilea suspect într-un caz în care au fost inculpaţi deja patru cerşetori romi.

Într-o vizită în România, la sfârşitul lui noiembrie, poliţia şi justiţia cantonală l-au interogat pe acest bărbat, pe care-l suspectează că "şi-a vândut cu doar câteva sute de euro fiul minor şi cu handicap mental" cu scopul de a fi pus să cerşească pe străzi în Geneva.

Tatăl şi-a mărturisit fapta, potrivit ziarului La Tribune de Genève.

Fiul său ar fi fost obligat să cerşească de către cele patru persoane, inculpate pentru trafic de persoane la Geneva.

Grupul de cerşetori a fost reţinut de către justiţie pentru fapte care ar fi avut loc în perioada 2014-2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici