Un bunic a lăsat moştenire jumătate de milion de lire sterline. Nepoatele sale s-au ales cu bani de seminţe

  • Un bunic a lăsat moştenire jumătate de milion de lire sterline, dar nepoatelor sale doar 50 de lire sterline.
  • Decizia a declanşat procese în familie care s-a încheiat zilele trecute cu o decizie finală a judecătorilor.
  • Aceştia au considerat că alegerea bărbatului a fost perfect legitimă.
1961 afișări
Imaginea articolului Un bunic a lăsat moştenire jumătate de milion de lire sterline. Nepoatele sale s-au ales cu bani de seminţe

Un bunic a lăsat moştenire jumătate de milion de lire sterline. Nepoatele sale s-au ales cu bani de seminţe

Cu o avere de peste o jumătate de milion de lire sterline de lăsat moştenire, el a pus deoparte o sumă foarte modestă, de aproximativ 50 de lire sterline, pentru nepoatele sale, ca răzbunare pentru faptul că acestea nu l-au prea vizitat.

Prin această alegere controversată, un bunic britanic a declanşat o serie de procese care s-a încheiat zilele trecute.

În urmă cu patru ani, în 2020, Frederick Ward a murit, dar înainte a lăsat prin testament decizia ca aproape toată averea sa de 500.000 lire sterline să revină celor doi fii supravieţuitori, în timp ce cele cinci nepoate, fiicele răposatului fiu al bărbatului, au primit doar 50 de lire sterline fiecare, într-un plic, notează MailOnline.

Bărbatul a justificat decizia spunându-le avocaţilor săi că era supărat că nepoatele nu l-au vizitat niciodată după ce a fost spitalizat de trei ori pentru probleme la plămâni.

După ce au aflat că au fost dezmoştenite, cele cinci nepoate i-au dat în judecată pe cei doi unchi şi fraţi ai tatălui lor şi au susţinut că au dreptul la o treime din banii răposatului lor bunic. Bătălia juridică a durat ani de zile, până zilele trecute, când Înalta Curte britanică a decis că testamentul din 2018 a fost întocmit în mod "complet raţional", adăugând că nepoatele au avut "un contact foarte limitat cu bunicul lor".

Surorile au susţinut că testamentul nu era valabil şi că unchiul şi mătuşa lor l-au 'influenţat în mod nejustificat' pe bunicul lor pentru a-şi modifica testamentul anterior şi a le oferi întreaga sa avere. De fapt, Fred făcuse anterior un testament prin care îşi împărţise averea între toţi cei trei copii ai săi în 2015, dar, după moartea fiului său, a avut din ce în ce mai puţine relaţii cu nepoatele sale până când a decis să îşi modifice testamentul.

Judecătorul a considerat că dovezile aduse în sala de judecată nu au fost suficiente pentru a dovedi şi convinge instanţa că vârstnicul ar fi fost "constrâns" de către copiii săi să îşi lase averea celor doi fii.

Nepoatele au arătat că nu şi-au vizitat bunicul în spital pentru că nu fuseseră informate de spitalizarea acestuia, dar, potrivit judecătorului, acest lucru s-a întâmplat din cauza lipsei de contact cu rudele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bunic,
moştenire,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici