Un campion naţional la schi a murit după ce maşina în care era a fost lovită de tren

Triplul campion naţional la schi Szabo Janos a murit, luni seară, după ce maşina pe care o conducea a fost izbită de un tren personal la o trecere de nivel cu calea ferată, nesemnalizată, la ieşirea din Miercurea Ciuc, traficul feroviar fiind blocat între Miercurea Ciuc şi Braşov.

600 afișări
Imaginea articolului Un campion naţional la schi a murit după ce maşina în care era a fost lovită de tren

Un campion naţional la schi a murit după ce maşina în care era a fost lovită de tren (Imagine: Ghita Porumb/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că accidentul a avut loc în jurul orei 20.40, la ieşirea din Miercurea Ciuc. El a spus că maşina condusă de Szabo Janos, triplu campion naţional la schi, a fost lovită la o trecere de nivel cu calea ferată de trenul personal care circula pe ruta Miercurea Ciuc -Braşov.

În urma impactului, autoturismul condus de Szabo Janos a intrat sub locomotivă, iar aceasta a sărit de pe şine.

Filip a afirmat că trecerea nu era semnalizată.

La ora transmiterii acestei ştiri, circulaţia feroviară este blocată între Miercurea Ciuc şi Braşov, iar echipele de descarcerare de la ISU încearcă să scoată maşina de sub locomotivă.

O echipă a CFR Braşov se va deplasa la faţa locului pentru a face o anchetă.

Totodată, va fi adusă o macara pentru a fi repusă locomotiva pe şine.

Pasagerii din trenul personal Miercurea Ciuc - Braşov nu au fost afectaţi de accident, ei coborând din tren şi îndreptându-se spre Miercurea Ciuc, în condiţiile în care incidentul a avut loc în apropierea municipiului.

Şeful Poliţiei Tranpsorturi Feroviare Harghita, comisarul şef Constantin Nuţ, a declarat corespondentului MEDIAFAX că circulaţia feroviară va fi reluată cel mai devreme peste câteva ore, timp în care sunt aşteptate să tranziteze zona cinci trenuri ai căror pasageri urmează să fie transbordaţi cu autobuzele între gara Băile Tuşnad şi Miercurea Ciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici