Un deţinut a protestat timp de patru ore pe acoperişul Penitenciarului din Timişoara

Un deţinut închis la Penitenciarul “Popa Şapcă” din Timişoara a protestat, marţi, timp de patru ore, faţă de mai multe rapoarte de incident care i-au fost întocmite, urcându-se pe acoperişul uneia dintre clădirile închisorii, fiind convins să coboare abia după patru ore.

565 afișări
Imaginea articolului Un deţinut a protestat timp de patru ore pe acoperişul Penitenciarului din Timişoara

Un deţinut a protestat pe o clădire a Penitenciarului din Timişoara, faţă de rapoartele întocmite (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului “Popa Şapcă” din Timişoara, Magdalena Radu, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că deţinutul care s-a urcat pe acoperişul unei clădiri are 25 de ani, este recidivist, fiind, în prezent, condamnat pentru furt calificat la patru ani şi opt luni de închisoare. Acesta era nemulţumit de faptul că reprezentanţii penitenciarului i-au întocmit mai multe rapoarte de incident, după ce a distrus bunuri şi s-a tăiat în mai multe zone ale corpului.

„O persoană aflată în custodia penitenciarului a escaladat, în jurul orei 12.00, o clădire aflată în imediata vecinătate a unei curţi de plimbare, manifestându-şi nemulţumirea legată de faptul că i-au fost întocmite rapoarte de incident pentru săvârşirea unor abateri disciplinare repetate: distrugeri de bunuri, autoagresiune. La ora 16.00, în urma negocierilor purtate, deţinutul a renunţat la această formă de protest. La nivelul penitenciarului a fost demarată o anchetă internă, totodată fiind informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor”, a afirmat Magdalena Radu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului “Popa Şapcă” din Timişoara, cel mai probabil deţinutul care a protestat nu va beneficia de eliberare condiţionată.

„Probabil că i se va agrava şi regimul de detenţie, pentru că este o abatere disciplinară foarte gravă. El se afla acum în regim semideschis şi va trece în închis sau de maximă siguranţă, dacă continuă să se poarte necorespunzător”, a mai precizat Magdalena Radu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici