Un elefant a murit la o grădină zoologică din Pakistan, readucând în atenţie tratamentul animalelor

  • Noor Jehan, un elefant de la grădina zoologică Karachi din Pakistan a murit la doar 17 ani, în ciuda eforturilor de a-l trata, au declarat oficialii, citaţi de Reuters.
  • Decesul său readuce în atenţie criticile la adresa grădinilor zoologice din această ţară, cu orivire la tratamentul animalelor.
187 afișări
Imaginea articolului Un elefant a murit la o grădină zoologică din Pakistan, readucând în atenţie tratamentul animalelor

Sursa foto: Twitter

Elefantul în vârstă de 17 ani, aflat în stare foarte gravă, căzuse într-un iaz luna aceasta şi nu a putut să se ridice fără ajutor.

„După ce s-a luptat timp de 9 zile, femela elefant a cedat şi starea a devenit critică. Ea a stat prea mult timp întinsă pe pământ - o situaţie care pune în pericol viaţa elefanţilor”, a declarat într-o Four Paws, o organizaţie internaţională pentru protecţia animalelor care a consiliat medicii veterinari locali şi internaţionali cu privire la tratamentul ei.

Medicul veterinar Amir Khalil, de la Four Paws, a declarat că este „sfâşietor faptul că a trebuit să moară la doar 17 ani, când ar fi putut avea mulţi alţi ani”. Noor Jehan era un elefant african, a cărui durată medie de viaţă este de 60 până la 70 de ani.

În ultimii ani, doi lei au murit asfixiaţi în Pakistan, după ce îngrijitorii au încercat să-i scoată din bârlogul lor folosind fum, iar mai mulţi pui de tigru alb au murit.

Directorul Grădinii Zoologice din Karachi a fost demis luna aceasta în urma unor plângeri de neglijenţă. În 2020, un tribunal a ordonat închiderea Grădinii Zoologice din Islamabad, unde era ţinut elefantul Kaavan.

Celebra cântăreaţă americană Cher, după ani de zile în care a încercat să îl elibereze pe Kaavan, a venit în Pakistan pentru a-l conduce pe acesta spre un sanctuar din Cambodgia.

Khalil a declarat că grădina zoologică din Karachi nu respectă standardele internaţionale şi a cerut ca Madhubala, elefantul sănătos rămas la grădina zoologică, să fie mutat într-un loc mai adecvat speciei, pentru a-i oferi şansa unei vieţi mai bune.

Four Paws a declarat că Madhubala plânge pierderea companionului de mult timp.

Criticile pe scară largă cu care s-au confruntat autorităţile în urma stării lui Noor Jehan - cu imagini cu ea zăcând neajutorată pe o parte - au dus la apariţia în presa locală a unor informaţii potrivit cărora grădina zoologică din Karachi ar putea fi închisă definitiv.

Four Paws a declarat că salută această propunere, adăugând că ar putea fi un punct de cotitură pentru bunăstarea animalelor sălbatice aflate în captivitate în Pakistan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici