Un reprezentant al PMP spune care este mutarea pe care o va face PSD pentru a scăpa de consilierii excluşi: Cliseru va fi înlocuită din funcţia de prefect

Consilierul general PMP, Lucian Iliescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că prefectul Speranţa Cliseru ar putea fi schimbat din funcţie, astfel încât următorul prefect să revoce mandatele consilierilor PSD excluşi din partid. Iliescu este de părere că Gabriela Firea şi-a pierdut majoritatea.

955 afișări
Imaginea articolului Un reprezentant al PMP spune care este mutarea pe care o va face PSD pentru a scăpa de consilierii excluşi: Cliseru va fi înlocuită din funcţia de prefect

Iliescu, PMP: S.Cliseru va fi înlocuită din funcţia de prefect pentru revocarea consilierilor PSD

„Atunci când un partid exclude membri consilieri, toate actele ajung la prefectul Capitalei, pentru că prefectul, conform legii, este cel care revocă mandatele de consilieri generali. Fără prefect nu se întâmplă nimic, şi se ştie că Speranţa Cliseru este în relaţii bune cu Gabriela Firea. Ca să poată să fie realizabilă această excludere, trebuie schimbat prefectul. Eu am informaţii că săptămâna aceasta prefectul va fi schimbat din funcţie de către ministrul de Interne”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Lucian Iliescu, consilier PMP în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Potrivit acestuia, în locul celor patru consilieri PSD excluşi, vor fi înlocuiţi de alţi membri de pe listele de rezervă.

„Fiecare partid, atunci când îşi depune listele, aşa cum prevede legea, are o listă de rezervă. Ca atare, în cazul în care cei patru vor fi excluşi, vor veni alţi patru membri, dar care, din punctul meu de vedere, nu vor mai vota aşa cum doreşte Gabriela Firea. Aşadar, Gabriela Firea şi-a pierdut majoritatea în CGMB”, mai precizează Iliescu.

Şi consilierul PNL, Ciprian Ciucu, este de părere că primarul general Gabriela Firea a pierdut majoritatea în CGMB.

„Daniel Florea, seful PSD Sector 5 şi primar de sector, a exclus din PSD patru membri ai Consiliului General, toţi de la el din sector. Retrăgându-li-se sprjinul, îşi pierd şi posturile de consilieri generali. Dar de ce ne-ar interesa pe noi? Pentru că din acest moment, pentru o perioadă, depinde cat de repede se vor mişca pesedistii proFirea şi cine urmează pe listă, Firea a pierdut majoritatea în CGMB”, a scris Ciucu pe Facebook.

Conducerea PSD Sector 5 a exclus din partid patru consilieri generali „pentru voturi repetate împotriva intereselor legitime ale cetăţenilor”, după ce, recent, liderul organizaţiei, Daniel Florea, ceruse în CExN acelaşi lucru şi pentru primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

”În şedinţele succesive din 19.10.2018, Biroul Permanent şi Comitetul Executiv al PSD Sector 5 au aprobat, în unanimitate, excluderea din partid a membrilor Florea Ancuţa Doina, Pavel Marius Adrian, Săndulescu Nina şi Şuhan Valeriu Nicolae, pentru voturi repetate împotriva intereselor legitime ale cetăţenilor Sectorului 5, care i-au trimis să îi reprezinte în Consiliul General al Municipiului Bucureşti”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD Sector 5.

Filiala PSD Sector 5 este condusă de primarul sectorului, Daniel Florea. La congresul din 10 martie el intenţiona să devină vicepreşedinte din partea regiunii Bucureşti-Ilfov, însă şi-a retras candidatura. Astfel, singurul candidat din partea regiunii a rămas primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici