Un studiu pe 40.000 de adulţi arată că mersul pe jos sau cu bicicleta este influenţat major de cartierul în care locuieşti

  • Un studiu relevă caracteristicile cartierelor care încurajează mersul pe jos şi cu bicicleta.
  • Un sondaj global efectuat pe aproape 40.000 de adulţi arată că modul în care oamenii îşi percep propriul cartier poate avea o mare influenţă asupra alegerii de a merge pe jos sau cu bicicleta.
33569 afișări
Imaginea articolului Un studiu pe 40.000 de adulţi arată că mersul pe jos sau cu bicicleta este influenţat major de cartierul în care locuieşti

Un studiu pe 40.000 de adulţi arată că mersul pe jos şi cu bicicleta sunt influenţate de cum arată cartierul în care locuieşti

Un sondaj global efectuat pe aproape 40.000 de adulţi arată că modul în care oamenii îşi percep propriul cartier poate avea o mare influenţă asupra alegerii mersului pe jos sau cu bicicleta.
 
Scott Lear, profesor de Ştiinţe ale sănătăţii la Universitatea Simon Fraser, spune că cei care merg pe jos mai mult de 150 de minute în fiecare săptămână pentru a face naveta sau pentru recreere sunt mulţumiţi de cartierele lor şi consideră că acestea au atribute mai atrăgătoare.
 
Probabilitatea de a merge cu bicicleta şi pe jos a fost asociată cu diversitatea utilizării terenurilor (facilităţi precum magazine sau parcuri la o distanţă de 20 de minute de mers pe jos), conectivitatea străzilor (numărul de intersecţii cu trei şi patru sensuri) şi siguranţa faţă de infracţiuni.
 
„Mersul pe bicicletă şi mersul pe jos sunt două modalităţi excelente de a integra exerciţiile fizice în viaţa de zi cu zi şi de a atinge acele obiective de fitness descrise în multe rezoluţii de Anul Nou”, a declarat Lear, care a făcut parte dintr-o echipă internaţională a cărei cercetare, publicată în Cities, s-a extins în 21 de ţări, adăugând: „m căutat să înţelegem modul în care factorii din mediul construit pot promova sau descuraja o persoană să se angajeze în aceste forme de activitate fizică”.
 
Participanţii la studiu au vârste cuprinse între 35 şi 70 de ani şi locuiau în peste 350 de comunităţi urbane din ţări cu venituri mici, medii şi mari, conform clasificării Băncii Mondiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici