UPDATE: Comisie de anchetă la RATB după ce un tramvai a luat foc în trafic în Capitală/ Vehiculul, plin cu zeci de călători, a luat foc în mers/ Patru oameni au fost transportaţi la spital

Reprezentanţii Brigăzii Rutiere a Capitalei au precizat că un tramvai al liniei 25 a luat foc pe bulevardul Timişoara din Capitală, în apropierea mall-ului AFI Cotroceni, între Vasile Milea şi Răzoare. Patru persoane au acuzat dureri la membrele inferioare, posibil entorse, şi au fost transportate la spital. Astfel, două persoane au ajuns la Spitalul Universitar şi două la Spitalul Elias. Circulaţia tramvaielor liniilor 1, 11, 8, 25, 35 a fost reluată după jumătate de oră de la incendiu. Ulterior, primarul general al Capitalei a dispus constituirea unei comisii de anchetă care să stabilească din ce cauză a luat foc, în mers, un tramvai al RATB în care se aflau zeci de călători.

2452 afișări
Imaginea articolului UPDATE: Comisie de anchetă la RATB după ce un tramvai a luat foc în trafic în Capitală/ Vehiculul, plin cu zeci de călători, a luat foc în mers/ Patru oameni au fost transportaţi la spital

Un tramvai al liniei 25 a luat foc în Capitală. Traficul în zonă este deviat

UPDATE 14:00 Comisie de anchetă la RATB după ce un tramvai a luat foc în trafic

Primarul General al Capitalei a dispus, miercuri, constituirea unei comisii de anchetă care să stabilească din ce cauză a luat foc, în mers, un tramvai al RATB în care se aflau zeci de călători.

”Având în vedere incidentul produs în această dimineaţă la un tramvai care circulă pe linia 25, pe Bd. Timişoara, la solicitarea Primarului General, Gabriela Firea, Regia Autonomă de Transport Bucureşti a constituit o comisie tehnică operativă care analizează cauzele producerii acestui incident”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei transmis MEDIAFAX.

Gabriela Firea cere conducerii RATB sa ia toate măsurile necesare pentru a preveni producerea unui noi incident similar.

”Am solicitat conducerii RATB să identifice de urgenţă cauzele care au dus la producerea acestui incident şi să ia măsurile tehnice care se impun pentru a preîntâmpina astfel de situaţii care pot pune în pericol călătorii. Cu toate acestea, indiferent de concluziile pe care le vom trage, un lucru este sigur: trebuie să înnoim de urgenţă parcul auto RATB, un parc învechit în care nu s-au mai făcut investiţii majore de foarte mulţi ani. De aceea, reiterez faptul că procedura de achiziţie lansată de Municipalitate pentru achiziţionarea a 400 de autobuze noi, dotate la standarde europene, reprezintă o prioritate zero pentru actuală administraţie. În paralel cu derularea acestei licitaţii, am finalizat caietele de sarcini pentru achiziţionarea a 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze noi, iar RATB se pregăteşte pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice”, a declarat Gabriela Firea.

Miercuri, în jurul orei 08:00, pe Bulevardul Timişoara, un tramvai care circula pe linia 25 a luat foc. În acel moment, zeci de călători se aflau în vagon, iar mai multe persoane au fost rănite în momentul în care au coborât, în fugă, din garnitura aflată în flăcări. Tramvaiele care circulau pe liniile 1, 11, 8, 25 şi 35 au fost blocate timp de aproape 30 de minute, iar traficul auto din zonă a fost deviat.

UPDATE 09:57 Patru călători aflaţi în tramvaiul care a luat foc au suferit entorse pentru că au sărit din vehicul

Cele patru persoane ce se aflau în tramvaiul care a luat foc, miercuri dimineaţa, în Capitală, au ajuns la spital cu entorse pentru că au sărit din vehicul în timp ce acesta se afla în mers, a afirmat, pentru MEDIAFAX, coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

Potrivit sursei citate, cele patru persoane au o stare bună. Ele sunt conştiente.

Cei patru pasageri au ajuns la spital cu suspiciuni de entorse la glezne pentru ca au sărit din tramvai în timp ce acesta mergea.

Coordonatorul SMURD Bucureşti a precizat că două dintre victime au fost transportate la Spitalul Universitar, iar alte două, la Spitalul Elias.

UPDATE 09:08 Circulaţia tramvaielor 1, 11, 8, 25, 35, în zona AFI Cotroceni, a fost reluată

Circulaţia tramvaielor liniilor 1, 11, 8, 25, 35, pe Bulevardul Timişoara, a fost reluată, anunţă reprezentanţii RATB, pe Twitter.

Reprezentanţii RATB au precizat, pe Twitter, că a fost reluată circulaţia cu tramvaiele liniilor 1, 11, 8, 25, 35, pe Bulevardul Timişoara, blocajul durând aproximativ jumătate de oră, respectiv între 08:00-08:28.

Un tramvai al liniei 25 a luat foc pe bulevardul Timişoara din Capitală, în zona AFI Cotroceni, între Vasile Milea şi Răzoare.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, arderea s-a produs la partea de contactori, sub garnitura de tramvai, iar în momentul sosirii echipajelor de pompieri, nu erau călători surprinşi în tramvai.

Patru persoane au acuzat dureri la membrele inferioare, posibil entorse, şi au fost transportate la spital. Astfel, două persoane au ajuns la Spitalul Universitar şi două la Spitalul Elias.

La faţa locului au fost trimise două autospeciale de stingere, descarcerare şi trei ambulanţe SMURD.

Incendiul a fost lichidat în scurt timp.

Un tramvai al liniei 25 a luat foc în Capitală. Traficul în zonă este deviat/ Patru călători, transportaţi la spital

Reprezentanţii Brigăzii Rutiere a Capitalei au precizat că un tramvai al liniei 25 a luat foc pe bulevardul Timişoara din Capitală, în apropierea mall-ului AFI Cotroceni, între Vasile Milea şi Răzoare.

La momentul transmiterii ştirii, traficul auto este deviat pe sensul către Răzoare, iar tramvaiele sunt blocate pe ambele sensuri.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, arderea s-a produs la partea de contactori, sub garnitura de tramvai, iar în momentul sosirii echipajelor de pompieri, nu erau călători surprinşi în tramvai.

Patru persoane au acuzat dureri la membrele inferioare, posibil entorse, şi au fost transportate la spital. Astfel, două persoane au ajuns la Spitalul Universitar şi două la Spitalul Elias.

La faţa locului au fost trimise două autospeciale de stingere, descarcerare şi trei ambulanţe SMURD.

Incendiul a fost lichidat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici