Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu: Azi au fost finalizate variantele Legii pensiilor. Coaliţia va alege una dintre ele

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, marţi, la Antena 3, că au fost finalizate mai multe variante ale viitoarei legi a pensiilor, urmând ca liderii coaliţiei de guvernământ să aleagă varianta pe care o vor supune aprobării Parlamentului.

8898 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu: Azi au fost finalizate variantele Legii pensiilor. Coaliţia va alege una dintre ele

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu: Azi au fost finalizate variantele Legii pensiilor. Coaliţia va alege una dintre ele

”Variantele Legii pensiilor sunt gata. Am vrut să dăm posibilitatea coaliţiei să aleagă dintre ele. Din punct de vedere financiar, sunt sensibil egale (...) După ce va fi aleasă varianta finală, va fi trimisă Parlamentului”, a declarat Olguţa Vasilescu precizând că toate variantele conţin creşterea valorii punctului de pensie la 1775 de lei până în anul 2020.

Vasilescu a estimat că proiectul de lege a pensiilor ar putea fi adoptat de către Parlament în luna decembrie a acestui an. ”Nu pot da un termen foarte exact pentru că nu mai depinde de mine”, a adăugat ministrul Muncii.

Ea a precizat că recalcularea pensiilor în urma adoptării Legii pensiilor va face necesară o reorganizare a caselor de pensii astfel încât cât mai mulţi funcţionari să fie implicaţi în procesul de recalculare. Vasilescu a spus că procesul de recalculare ar putea fi încheiat la jumătatea anului 2018, ”un termen realist”.

Olguţa Vasilescu a precizat că noua lege a pensiilor nu va modifica vârsta de pensionare, în schimb femeile cu trei copii se vor putea pensiona cu 6 ani mai devreme.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici