GALERIE FOTO | Cum arată oraşul Amatrice, considerat unul dintre cele mai frumoase oraşe din Italia, la un an de la cutremurul devastator de 6,2 pe scara Richter

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 s-a produs anul trecut, pe 24 august, în centrul Italiei. Comuna Amatrice a fost devastată în urma seismului.

3924 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO | Cum arată oraşul Amatrice, considerat unul dintre cele mai frumoase oraşe din Italia, la un an de la cutremurul devastator de 6,2 pe scara Richter

GALERIE FOTO | Cum arată oraşul Amatrice, la un an după cutremurul devastator de 6,2 grade pe scara Richter

La un an de la producerea tragediei, urmele devastatoare ale cutremurului pot fi văzute şi astăzi. Cu toate acestea, sunt impresionante eforturile autorităţilor de a reconstrui jumătatea afectată a oraşului. Totuşi, multe clădiri sunt astăzi doar o ruină.

Imaginile de mai jos arată reconstruirea bucată cu bucată a oraşului distrus:

Foto credit: Alexandra Oancea

Cutremurul a fost comparabil, ca intensitate, cu cel produs în Aquila, în 2009.

Cutremurul a fost simţit puternic în centrul Italiei, o zonă cunoscută cu risc seismic. La Roma, mulţi locuitori şi-au părăsit casele câteva ore de teama replicilor seismice puternice.

Situaţia cea mai gravă a fost înregistrată în comuna Amatrice, care are 2.700 de locuitori. "Este o tragedie, jumătate din sat nu mai este", a declarat după producerea seismului, primarul localităţii, Sergio Pirozzi, citat de Corriere della Sera.

Mai mulţi cetăţeni români s-au numărat printre victimele seismului de anul trecut din localitatea italiană. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici