Video URMĂRILE PROTESTELOR DIN BUCUREŞTI: Primele imagini cu jaful magazinului din Piaţa Unirii. Poliţia a identificat 7 persoane - VIDEO

Şapte persoane care au spart un magazin din Piaţa Unirii, în timpul protestelor din noaptea de 15 spre 16 ianuarie, şi au furat telefoane mobile şi accesorii în valoare de 25.000 de lei au fost identificate, jumătate din prejudiciu fiind recuperat, a anunţat, luni, Poliţia Capitalei.

2370 afișări

Cei şapte au vârste cuprinse între 17 şi 39 de ani şi au sustras din magazin telefoane mobile şi accesorii "profitând de manifestaţiile publice violente care au avut loc atât la Piaţa Universităţii cât şi în zona Pieţei Unirii", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Una dintre cele şapte persoane a fost arestată preventiv pentru 25 de zile de către Judecătoria Sectorului 3, pentru furt calificat.

De asemenea, patru persoane au fost reţinute, pe numele lor fiind întocmite dosare penale pentru furt calificat, iar alte două sunt cercetate în stare de libertate pentru tăinuire, respectiv distrugere, a precizat sursa citată.

Cercetările au fost făcute de poliţiştii Secţiei 10, în colaborare cu Serviciul de Investigaţii Criminale - Sector 3 Poliţie şi cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Procurorii au înregistrat patru dosare în care se fac cercetări faţă de jandarmi pentru violenţele din centru Capitalei, în cadrul manifestărilor de stradă din perioada 15-19 ianuarie, în timp ce mai mulţi civili sunt cercetaţi în 32 de cauze, una dintre acestea fiind la Piteşti, iar restul la Bucureşti, a anunţat, vineri, Ministerul Public.

Într-unul din aceste dosare, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti au solicitat judecătorilor, în 17 ianuarie, arestarea preventivă a unui tânăr, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Un complet al Judecătoriei Sectorului 3 a admis cererea procurorilor şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă a tânărului, pentru 25 de zile.

"Din primele cercetări efectuate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în contextul creat de incidentele petrecute în data de 15 ianuarie 2012, inculpatul a participat la sustragerea mai multor telefoane mobile expuse spre vânzare într-un punct de lucru al unei societăţi de telefonie mobilă, prin distrugerea geamurilor şi altor bunuri din interior", preciza Ministerul Public.

În continuarea cercetărilor, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a altor doi tineri acuzaţi că în 15 ianuarie au furat telefoane mobile expuse spre vânzare într-un punct de lucru al unei societăţi de telefonie mobilă.

Completul de judecată al aceleiaşi instanţe care a acceptat cererea Parchetului a ţinut cont de faptul că unul dintre tineri este student, iar cel de-al doilea nu are antecendente penale şi a respins propunerea arestării celor doi. Parchetul a făcut recurs la Tribunalul Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici