Ursul care a atacat doi oameni la Băile Tuşnad va fi relocat, după ce puii i-au murit călcaţi de tren

Ursul care a atacat, în ultimele două săptămâni, doi bărbaţi la Băile Tuşnad, va fi relocat la rezervaţia de urşi de la Zărneşti, decizia fiind luată joi, după ce doi dintre cei trei pui i-au murit călcaţi de tren, existând astfel şanse mari ca animalul sălbatic să devină mai agresiv.

336 afișări
Imaginea articolului Ursul care a atacat doi oameni la Băile Tuşnad va fi relocat, după ce puii i-au murit călcaţi de tren

Ursul care a atacat doi oameni la Băile Tuşnad va fi relocat, după ce puii i-au murit călcaţi de tren

Comisarul general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, Szep Robert, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că Ministerul Mediului a emis ordinul de relocare al ursoaicei în regim de urgenţă, după ce doi pui ai acesteia au fost călcaţi de tren, iar astfel există mari şanse să devină mai agresivă.

Incidentul s-a produs la Băile Tuşnad, la câteva sute de metri de locul în care se organizează Universitatea de vară a minorităţii maghiare.

”Ministerul Meniului a emis ordinul de relocare şi în cursul zilei de astăzi se va începe operaţiunea”, potrivit lui Szep Robert.

Acesta a declarat că ”sunt multe indicii” potrivit cărora este vorba despre ursul care a atacat doi oameni în ultimele două săptămâni, la Băile Tuşnad.

Ursoaica va fi relocată, alături de singurul ei pui rămas în viaţă, la rezervaţia de urşi de la Zărneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici