Vacanţa de 1 mai: Aproximativ 70.000 de români au ales pensiunile

Aproximativ 70.000 de români petrec minivacanţa de 1 Mai la pensiuni, cererea dublându-se în ultimele zile datorită vremii frumoase, a anunţat vineri Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) într-un comunicat.

139 afișări
Imaginea articolului Vacanţa de 1 mai: Aproximativ 70.000 de români au ales pensiunile

Vacanţa de 1 mai: Aproximativ 70.000 de români au ales pensiunile (Imagine: Robert Ionescu/Mediafax Foto)

"Dacă iniţial erau confirmate circa 35.000 de rezervări, numărul turiştilor care au ales pensiunile s-a dublat pe ultima sută de metri. Este o tendinţă normală, ţinând cont că prognozele meteo iniţiale nu au fost cele mai favorabile. Unii turişti au renunţat la alte destinaţii în favoarea turismului rural, iar alţii s-au hotărât cu câteva zile înainte. Pe de altă parte, a contat mult faptul că românii au beneficiat de patru zile libere", a declarat Mişu Chiruc, preşedintele executiv al ANTREC.

Potrivit ANTREC, în România sunt circa 6.000 de pensiuni autorizate în aproape toate regiunile ţării. Bucureştenii aleg prioritar zona Bran-Moieciu, clujenii - Maramureş sau zona Apusenilor, iar ieşenii - Neamţ şi Bucovina.

Delta Dunării a înregistrat, pentru cele circa 100 de pensiuni din zonă, un grad de ocupare de 60%.

"Vremea a fost totuşi favorabilă şi să nu uităm că în perioada aprilie-mai asistăm la spectacolul întoarcerii păsărilor migratoare. Turiştii au optat pentru excursii în pădurea Letea, la Caraorman, Sf. Gheorghe, Sulina şi au putut admira fauna şi vegetaţia luxuriantă", a spus Silviu Gheorghe, preşedintele ANTREC, filiala Tulcea.

În judeţul Braşov, pensiunile au înregistrat un grad de ocupare cuprins între 90 şi 95%, cea mai solicitată regiune fiind Bran - Moieciu - Fundata.

"Majoritatea turiştilor au ales trei nopţi de cazare, de joi până duminică. Ca activităţi de divertisment, aceştia au optat pentru drumeţii, plimbări cu bicicleta ori cu căruţa sau pentru picnicuri la marginea pădurii", a afirmat Mioara Stoian Vişan, preşedintele ANTREC, filiala Braşov.

Cele mai solicitate zone de turism rural, pentru perioada 1 Mai, au fost Bran - Moieciu - Fundata, Bucovina, Neamţ, Vrancea, Maramureş, nordul Olteniei, Mărginimea Sibiului, Apuseni, dar şi Delta Dunării.

ANTREC a mai anunţat totodată că programul "Vacanţă la ţară" se reia în perioada 4 mai - 13 iunie

Astfel, pachetele de 5 nopţi de cazare în cameră dublă, de vineri până duminică, vor putea fi cumpărate cu 175 de lei de persoană la pensiunile de două margarete, 224 de lei la trei şi patru margarete şi 290 de lei la 5 margarete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici