Vâlcea: A reizbucnit incendiul de la groapa de gunoi din Măldăreşti

Un incendiu a izbucnit din nou, duminică după-amiază, la depozitul neconform de gunoi din localitatea Măldăreşti, judeţul Vâlcea, unde în vara anului trecut focul a ars pentru mai bine de o lună, transmite corespondentul MEDIAFAX.

276 afișări
Imaginea articolului Vâlcea: A reizbucnit incendiul de la groapa de gunoi din Măldăreşti

Vâlcea: A reizbucnit incendiul de la groapa de gunoi din Măldăreşti

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, a declarat că focul se manifestă la adâncime, cauza izbucnirii incendiului fiind autoaprinderea.

”Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «General Magheru» al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la depozitul neconform în localitatea Măldăreşti. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este autoaprinderea”, a afirmat reprezentantul ISU Vâlcea.

El a adăugat că au fost trimise două autospeciale care nu putut interveni din cauza terenului moale.

”La această oră se intervine cu ajutorul motopompelor alimentate din râul Cornăţel. Din cauza impractibilităţii terenului nu se poate interveni cu autospecialele. Au lost dislocate, pentru a facilita stingerea incendiului, circa 15 metri cubi de deşeuri cu ajutorul utilajului Primăriei Măldareşti. Se va interveni până la lichidare”, a spus Popescu.

La finele lunii august 2017, un dosar de cercetare penală a fost deschis de procurorii din Vâlcea pentru distrugere şi alte infracţiuni la Legea apelor, în cazul incendiului izbucnit la depozitul de gunoi din Măldăreşti, care nu a putut fi stins mai bine de o lună.

Ulterior, directorul firmei care deţine depozitul de gunoi din localitatea Măldăreşti a fost pus sub control judiciar, în urma unor percheziţii desfăşurate la sediul firmei şi la locuinţa acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici