Valentin Popa, discuţii cu ministrul ungar de Externe despre predarea limbilor minorităţilor în Ucraina

Ministul Educaţiei, Valentin Popa, a discutat vineri, în cadrul unei convorbiri telefonice cu ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, despre dialogul ambelor state cu Ucraina, ce vizează soluţiile identificate pentru predarea limbilor minoritare în această ţară.

99 afișări
Imaginea articolului Valentin Popa, discuţii cu ministrul ungar de Externe despre predarea limbilor minorităţilor în Ucraina

Valentin Popa, discuţii cu ministrul ungar de Externe despre predarea limbilor minorităţilor în Ucraina

„Ministrul Educaţiei Naţionale, domnul Valentin Popa, a avut vineri, 6 iulie, o discuţie telefonică cu ministrul ungar de Externe, domnul Peter Szijjarto, la solicitarea acestuia. Ministrul Valentin Popa a fost informat de şeful diplomaţiei ungare cu privire la rezultatul celei mai recente întâlniri între reprezentanţii Ungariei şi Ucrainei pe marginea aplicării articolului 7 al Legii educaţiei din Ucraina. Cu acest prilej, ministrul român al Educaţiei l-a informat pe ministrul de Externe ungar în privinţa angajamentului autorităţilor române de a continua dialogul susţinut cu partea ucraineană pentru identificarea celor mai bune soluţii pentru asigurarea educaţiei în limba română în Ucraina, în conformitate cu obligaţiile internaţionale asumate de acest stat”, au precizat reprezentanţii Ministerului Educaţiei, printr-un comunicat de presă.

Articolul 7 al Legii educaţiei din Ucraina se referă la folosirea, în educaţie, a limbii de stat, a limbilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale şi a altor limbi.

În sursa citată mai este precizat faptul că ministrul Valentin Popa a evidenţiat aşteptările părţii române ca autorităţile de la Kiev „să aibă un dialog constant, concret şi de substanţă cu minoritatea română în procesul de implementare a dispoziţiilor art. 7 şi a oricăror altor măsuri legislative de natură a le afecta dreptul la identitate etnică, lingvistică, culturală şi religioasă”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici