VIDEO Vânt puternic, probleme pe măsură: Acoperişul unui bloc a fost doborât de rafale. Trei maşini, avariate într-un judeţ din ţară

  • Acoperişul unui bloc din localitatea Aleşd, judeţul Bihor, a fost doborât de vântul puternic din noaptea de luni spre marţi.
  • Două drumuri naţionale, DN 75 şi DN 76, sunt blocate total sau parţial, marţi dimineaţa, din cauza copacilor doborâţi de vânt pe carosabil.
  • Judeţele din vestul ţării, printre care şi Bihorul, sunt marţi dimineaţa, până la ora 10.00, sub avertizare Cod galben de vânt puternic.
954 afișări
Imaginea articolului VIDEO Vânt puternic, probleme pe măsură: Acoperişul unui bloc a fost doborât de rafale. Trei maşini, avariate într-un judeţ din ţară

Sursa FOTO: YouTube/AlesdOnline

UPDATE: Pompierii au intervenit în ultimele 24 de ore în nouă judeţe şi în Capitală pentru înlăturarea efectelor negative ale vremii. Cinci curţi au fost inundate, iar 14 copaci au fost doborâţi de vânt.

Potrivit ISU Bihor, în urma vântului puternic acoperişul din lemn cu învelitoare din tablă al unui bloc din Aleşd a fost doborât.

Au fost avariate trei maşini aflate în faţa blocului şi un geam a fost spart la un apartament situat la parter.

Nu au fost înregistrate victime, susţin pompierii bihoreni.

Pentru degajarea acoperişului de pe autoturisme şi carosabil intervin pompierii din cadrul Staţiei Aleşd.

De asemenea, două drumuri naţionale, DN 75 şi DN 76, sunt blocate total sau parţial, marţi dimineaţa, din cauza copacilor doborâţi de vânt pe carosabil.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, traficul este întrerupt pe DN 75 Ştei - Albac, în zona localităţii Fânaţe, iar pe DN 76 Oradea - Arad, în zona localităţii Gepiu, se circulă pe un fir, dirijat, din cauza copacilor căzuţi pe carosabil, ca urmare a vântului puternic.

La faţa locului, echipaje de intervenţie acţionează pentru îndepărtarea copacilor.

Probleme au fost şi în alte judeţe din România. Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, traficul rutier este întrerupt marţi dimineaţa pe DN 18 Sighetu Marmaţiei – Baia Mare, în Pasul Gutâi, judeţul Maramureş, unde mai mulţi copaci au căzut pe carosabil. La faţa locului se intervine pentru îndepărtarea arborilor şi reluarea circulaţiei.

În plus, traficul feroviar este blocat marţi dimineaţa pe calea ferată Caransebeş - Reşiţa Sud, judeţul Caraş-Severin, din cauza unui copac căzut pe calea ferată.

Judeţele din vestul ţării, printre care şi Bihorul, sunt marţi dimineaţa, până la ora 10.00, sub avertizare Cod galben de vânt puternic.

În judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Gorj este în vigoare, tot până la ora 10.00, o avertizare Cod portocaliu de vânt. Potrivit meteorologilor, în Carpaţii Meridionali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 de metri vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120-140 km/h, spulberând puternic zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici