METEO, 29 decembrie. Vremea în România: Alertă ANM, valabilă până joi în întreaga ţară

  • Marţi, 29 decembrie, a fost în vigoare o avertizare meteo emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).
  • Codul galben de vânt a fost valabil până la ora 10 şi a vizat 12 judeţe din România.
  • Până la ora 10 a fost valabil şi Codul portocaliu de vânt, însoţit de zăpadă puternic spulberată, în Carpaţii Meridionali.
  • UPDATE Meteorologii au emis o informare privind intensificări ale vântului, valabilă în întreaga ţară până joi, la ora 12.00.
3261 afișări
Imaginea articolului METEO, 29 decembrie. Vremea în România: Alertă ANM, valabilă până joi în întreaga ţară

FOTO: Terase distruse în urma unei furtuni. Piaţa Sfatului din Braşov, luni, 28 decembrie 2020.

METEO. Vremea în România. Vânt puternic în întreaga ţară până joi, la ora 12.00

Potrivit ANM, la munte vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, mai ales în Carpaţii Meridionali, cu viteze de 60-70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi 90 km/h spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi temporar şi în restul teritoriului, dar pe arii restrânse şi cu viteze mai mici, anunţă meteorologii.

Informarea a intrat în vigoare marţi, la ora 10.00, şi este valabilă până joi, la ora 12.00.

Vremea le dă bătăi de cap românilor: Nouă judeţe şi Capitala, afectate de ninsori sau de vântul puternic în ultimele ore.

METEO. Vremea în România. Cod GALBEN - ORA 10

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis cu o zi în urmă Cod galben de vânt, valabil până marţi, 29 decembrie, ora 10:00.

Avertizarea meteo vizează judeţele Caraş-Severin, Timişoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, parţial Hunedoara, Alba, Cluj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava, mai ales în zona de munte. Aici, în intervalul menţionat se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 80...100 km/h. Vântul se va intensifica şi în regiunile vestice şi nord-vestice, cu viteze de 55...65 km/h şi pe arii restrânse 70...75 km/h.

Acoperişul unui bloc din localitatea Aleşd, judeţul Bihor, a fost doborât de vântul puternic din noaptea de luni spre marţi. Două drumuri naţionale, DN 75 şi DN 76, sunt blocate total sau parţial, marţi dimineaţa, din cauza copacilor doborâţi de vânt pe carosabil. 

METEO. Vremea în România. Cod PORTOCALIU - ORA 10

Tot până marţi, la ora 10, e în vigoare un Cod portocaliu de vânt, însoţit de zăpadă puternic spulberată.

În intervalul menţionat, în Carpaţii Meridionali (parţial, în judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Gorj), îndeosebi la altitudini de peste 1700 metri, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...140 km/h, spulberând puternic zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii, informează meteorologii.

De altfel, în zona montană înaltă vântul va continua să prezinte intensificări şi în zilele următoare.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

CITEŞTE AICI: Prognoza meteo pentru 28 decembrie - 10 ianuarie. ANM anunţă temperaturi neobişnuite

METEO. Cod galben de vânt puternic, în patru judeţe - ORA 9

Meteorologii au emis marţi dimineaţa mai multe avertizări Cod galben de vânt puternic, valabile în mai multe zone din judeţele Tulcea, Constanţa, Sibiu şi Maramureş.

Potrivit ANM, sunt vizate zonele de litoral ale judeţelor Constanţa şi Tulcea, precum şi localităţile Tulcea, Babadag, Sarichioi, Baia, Valea Nucarilor, Frecăţei, Murighiol, Mihail Kogălniceanu, Chilia Veche, Mahmudia, Mihai Bravu, Nufăru, Beştepe, Maliuc, Pardina, Ceatalchioi din judeţul Tulcea.

Avertizarea este în vigoare până la ora 9.00. În aceste zone se vor semnala local şi temporar intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăşi 55-60 km/h.

O altă avertizare, în vigoare tot până la ora 9.00, vizează zona joasă a judeţului Maramureş, unde rafalele de vânt vor ajunge la 65-80 km/h.

În localităţile Sibiu, Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr, Roşia, Boiţa din judeţul Sibiu este în vigoare până la ora 11.00 o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55-75 km/h.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici