Verificări DNA la Primăria Cluj-Napoca. Este vizat proiectul de ticketing finanţat din bani europeni

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Cluj fac verificări, marţi dimineaţă, la Primăria Cluj-Napoca, într-un dosar privind proiectul de ticketing iniţiat de municipalitate pentru modernizarea sistemului de vânzare a biletelor de transport în comun de către compania de transport public. Potrivit reprezentanţiilor primăriei clujene, anchetatorii au cerut mai multe documente, care în prezent sunt multiplicate, fără să fie vizate persoane din instituţie.

110922 afișări
Imaginea articolului Verificări DNA la Primăria Cluj-Napoca. Este vizat proiectul de ticketing finanţat din bani europeni

Verificări DNA la Primăria Cluj-Napoca. Este vizat proiectul de ticketing finanţat din bani europeni (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat, marţi, presei, că la instituţie au venit reprezentanţi ai DNA cu solicitarea de a verifica o serie de informaţii în legătură cu implementarea proiectului european de ticketing implementat în parteneriat cu Compania de Transport Public.

"Procurorii DNA au cerut o listă de documente, acestea sunt multiplicate şi puse la dispoziţie, sunt destul de numeroase documentele şi se referă la caietul de sarcini pentru licitaţia organizată, ofertele depuse, semnarea contractului, predări de lucrări, deconturi. Sunt persoane implicate în proiect din partea Primăriei din mai multe birouri. Nu avem informaţii să fie vizat cineva anume, nu s-a întrebat despre nicio persoană, ci pur şi simplu au fost întrebări legate de anumite documente şi vizite în teren pentru verificarea aparaturii implementate în cadrul proiectului", a spus Buzatu.

Potrivit acesteia, în cadrul proiectului de ticketing există o componentă de software care prevede montarea unui sistem electronic şi a unui program care să gestioneze întreaga bază de date a CTP, precum şi partea de hardware, care se referă la dotarea tuturor mijloacelor de transport în comun cu validatoare care să coincidă şi să corespundă tehnic cu sistemele de eliberare a biletelor.

Surse judiciare au declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că procurorii verifică documente privind implementarea proiectului de ticketing, care vizează modernizarea sistemului de vânzare a biletelor de transport în comun de către compania de transport public.

Conform surselor citate, procurorii DNA au mers la sediul Primăriei Cluj-Napoca, pentru a verifica documente legate de acest proiect, dar se fac verificări şi în teren, în staţiile de transport în comun, unde sunt amplasate noile automate pentru bilete.

Proiectul de ticketing fost lansat în 9 septembrie, fiind finanţat din fonduri europene în valoare de 33,6 de milioane de lei. Acesta prevede instalarea a 61 de automate de vânzare a biletelor şi instalarea de validatoare în mijloacele de transport în comun. Acesta mai prevede modernizarea a 87 de staţii de transport în comun, montarea a 74 de panouri de afişaj în staţii care vor furniza informaţii legate de timpul estimat de sosire în staţie a mijloacelor de transport în comun, amplasarea a 136 de validatoare a legitimaţiilor de călătorie în staţii şi a 327 de validatoare în mijloacele de transport în comun, achiziţionarea a 20 de terminale portabile pentru controlorii de bilete.

Procurorii DNA au făcut percheziţii la Primăria Cluj-Napoca şi în 7 octombrie, într-un dosar vizând contracte încheiate de administraţia locală pentru servicii de deratizare şi dezinsecţie prestate de firma Coral Impex. Atunci au fost vizate şi primăriile Alba Iulia, Sibiu, Târgu Mureş şi Zalău.

În acest dosar, şeful Serviciului Tehnic de la Primăria Cluj-Napoca şi un consilier de la acelaşi serviciu sunt cercetaţi de DNA Cluj pentru luare de mită, după ce ar fi primit de la reprezentanţi ai Coral Impex sume de bani şi produse pentru a-şi îndeplini atribuţiile în favoarea firmei de deratizare şi dezinsecţie.

Potrivit DNA, în perioada 2013-2015, persoane reprezentând SC Coral Impex SRL Ploieşti ar fi oferit diferite sume de bani şi bunuri cu titlu de mită unor funcţionari din cadrul instituţiilor publice din mai multe judeţe, cu care societatea respectivă derula relaţii contractuale de prestări de servicii (dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare).

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, declara la acel moment că Primăria a plătit SC Coral Impex SRL în acest an, până în luna septembrie, suma de 8,4 milioane de lei pentru deratizare şi dezinsecţie.

Primăria Cluj-Napoca este condusă de Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici