Vicepreşedintele PDL Hunedoara, suspect de crimă la Dublin

Vicepreşedintele Organizaţiei judeţene a PDL Hunedoara Marian Mihalache, care este şi director coordonator adjunct al APIA Hunedoara, este principalul suspect în cazul uciderii unei românce în Capitala Irlandei, potrivit unor surse judiciare.

82 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele PDL Hunedoara, suspect de crimă la Dublin

Vicepreşedintele PDL Hunedoara, suspect de crimă la Dublin

"Directorul adjunct al APIA se află în custodia Poliţiei irlandeze, fiind principalul suspect în cazul crimei din campusul din Dublin. În Irlanda, pedeapsa pentru o asemenea faptă este închisoarea pe viaţă", au spus sursele citate.

Potrivit directorului coordonator al APIA Hunedoara, Veronica Burungel, Marian Mihalache a fost în concediu după ce a acuzat dureri grave de spate, iar luni trebuia să se prezinte la locul de muncă, însă nu a făcut-o.

"Am înţeles că s-ar fi întâmplat o tragedie, însă până în acest moment nu avem o confirmare oficială că ar fi vorba despre domnul Mihalache. Trebuia să vină astăzi (luni - n.r.) la muncă şi nu a venit. Nu ştim să fi fost plecat din ţară şi nu a anunţat, atunci când a plecat, că ar părăsi ţara", a spus Burungel.

Potrivit conducerii Poliţiei Judeţene Hunedoara, dacă Poliţia irlandeză va cere sprijinul pentru acest caz, poliţiştii din Hunedoara vor face totul pentru a-i ajuta.

"Vom sprijini Poliţia irlandeză cu tot ceea ce ne vor cere. Deocamdată s-au făcut câteva solicitări, însă nu putem să vă dezvăluim care au fost acelea, deoarece fac parte din cursul unei anchete care nu este desfăşurată de Poliţia din Hunedoara, ci de Poliţia irlandeză", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, subinspectorul Bogdan Niţu.

De asemenea, contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Poliţiei irlandeze au menţionat că ancheta este în curs de desfăşurare şi că, din acest motiv, nu pot oferi informaţii despre persoanele implicate.

Pe de altă parte, Ministerul român de Externe a precizat, pentru MEDIAFAX, că "suspectul în acest caz este de naţionalitate română", iar Ambasada României la Dublin se află în legătură cu acesta şi i se acordă asistenţă consulară în limitele competenţelor.

MAE menţionează că, potrivit legii 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, nu poate oferi informaţii cu privire la identitatea cetăţeanului român, fără acordul expres al persoanei.

"În acelaşi timp, misiunea noastră la Dublin se află în legătură permanentă cu autorităţile irlandeze în acest caz şi oferă întregul sprijin în derularea anchetei. Întrucât ancheta este în curs de desfăşurare, nu se pot face publice elemente suplimentare în acest caz", mai precizează MAE.

Mama femeii care a murit în Dublin, Maria P., din localitatea hunedoreană Vaidei, susţine că fiica ei a avut, mai demult, o relaţie cu Marian Mihalache, care în ultimii 15 ani ar fi fost de mai multe ori în vizită în casa familiei acesteia.

"Fiica mea era plecată de şase ani în Irlanda, lucra ca şi asistentă medicală la un spital de acolo, cu contract de muncă, totul legal. Pe Marian Mihalache îl cunoaştem de multă vreme, în ultimii 15 ani a fost de mai multe ori la noi în casă, noi ştim că este divorţat şi venea la noi şi când fiica noastră era plecată. Cred că din gelozie a făcut asta. El a încercat să mă convingă pe mine să îmi chem fiica înapoi în ţară", a spus femeia.

Părinţii încearcă să întocmească actele pentru ca trupul acesteia să fie adus şi înmormântat în satul natal.

O româncă a fost găsită înjunghiată mortal, joi, într-un apartament din campusul Institutului Irlandez de Management, în Dublin, alături de un bărbat care a supravieţuit şi a fost transportat la spital, informează Irish Times.

Anchetatorii au declarat că este vorba despre o femeie în vârstă de aproximativ 30 de ani, de naţionalitate română, găsită moartă joi, în jurul orei 7.00.

În apartament a fost găsit şi un bărbat, în vârstă de aproximativ 40 de ani, care a fost transportat la spital unde va fi operat pentru răni provocate de cuţit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici