Victor Ponta, întâmpinat cu huiduieli la Sibiu, la o conferinţă a pensionarilor. O tânără avea o coroană cu numele premierului. Ponta: Mi s-au întâmplat multe, dar nu asta - FOTO

Premierul Victor Ponta a fost întâmpinat cu huiduieli, vineri, la Sibiu, de către circa 30 de persoane care se opun proiectului minier de la Roşia Montană, acestea strigându-i: "Ruşine să vă fie", în timp ce participanţi la o conferinţă a pensionarilor PSD la care Ponta venise îl aclamau.

6024 afișări
Imaginea articolului Victor Ponta, întâmpinat cu huiduieli la Sibiu, la o conferinţă a pensionarilor. O tânără avea o coroană cu numele premierului. Ponta: Mi s-au întâmplat multe, dar nu asta - FOTO

Victor Ponta, întâmpinat cu huiduieli la Sibiu, la o conferinţă a pensionarilor. O tânără avea o coroană cu numele premierului. Ponta: Mi s-au întâmplat multe, dar nu asta (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Premierul Victor Ponta a ajuns la Sibiu, la Conferinţa Naţională a Organizaţiei Pensionarilor Social-Democraţi, cu o întârziere de circa 20 de minute, din cauza ceţii de pe aeroport.

În faţa Sălii Thalia, pe premier îl aşteptau circa 30 de persoane îmbrăcate în tricouri inscripţionate cu mesajul "Salvaţi Roşia Montană". Acestea l-au huiduit pe Ponta şi au scandat "Ruşine să vă fie", în timp ce unii participanţi la conferinţă îl aclamau.

Oamenii aveau în mâini şi roşii, despre care au afirmat că le-au adus ca să i le arate premierului, cu mesajul: "Vrem să fim o roşie sănătoasă, nu o gogonea stricată".

Premierul, flancat de forţele de ordine şi de reprezentanţi ai PSD Sibiu, a intrat în sala în care se desfăşoară conferinţa fără să facă vreun gest la adresa protestatarilor.

O femeie din grupul protestatarilor a mers în faţa Sălii Thalia îmbrăcată în negru, iar în mâini a avut o coroană inscripţionată cu mesajul "Ponta şi Guvernul".

"Aşa vreau să sărbătoresc Ziua Morţilor (1 noiembrie - n.r.), Ponta şi Guvernul ne-au dezamăgit şi vrem să-i trimitem pe lumea cealaltă", a afirmat femeia.

Ponta, când a văzut o tânără care avea o coroană cu numele lui: Mi s-au întâmplat multe, dar nu asta

Premierul Victor Ponta a spus, vineri, la Sibiu, amuzat de faptul că o tânără îmbrăcată în negru, care ţinea în mână o coroană cu numele lui, a apărut la fereastră în timpul conferinţei de presă, că i s-au întâmplat multe lucruri, dar "nu asta".

În timpul conferinţei de presă pe care Victor Ponta a susţinut-o, vineri, la Sala Thalia din Sibiu, cu ocazia Conferinţei Naţionale a Pensionarilor Social-Democraţi, la una dintre ferestre a apărut o tânără îmbrăcată complet în negru, care ţinea în mână o coroană cu numele premierului, acesta izbucnind în râs.

"Îmi cer scuze. Când văd o domnişoară cu o coroană cu numele meu nu pot decât să mă amuz că, ce să fac altceva? Nu mi s-a mai întâmplat ca o domnişoară să-mi aducă o coroană. Mi s-au întâmplat multe lucruri, dar nu asta. Mi se pare amuzant", a spus Ponta.

Întrebat ce părere are despre faptul că a fost întâmpinat de tineri care protestează faţă de proiectul Roşia Montană, Ponta a răspuns: "Mă bucur foarte tare, ce să zic?".

"Ideea e următoarea: orice discuţie despre investiţii economice e foarte bine să fie purtată şi spuse toate punctele de vedere, dar când eu ştiu că mâine trebuie să am toţi banii pentru pensii, pentru salarii, pentru autostrăzi, pentru spitale, pentru funcţionarea instituţiilor, vă daţi seama că nu pot să fiu de acord cu ideea că în România îi gonim pe toţi, nu mai facem absolut nimic, să fie fericit cineva. Eu cred în faptul că România trebuie să se dezvolte economic pentru a avea resursele necesare să-şi ţină şcolile, spitalele, infrasctructura, pensiile şi toate celelalte lucruri. Dacă gonim pe toată lumea din România, peste un an nici măcar cei câţiva tineri care protestează nu o să mai aibă la ce şcoală să meargă, că nu o să mai avem din ce plăti şcoala sau universitatea", a detaliat premierul.

La finalul conferinţei de presă, Victor Ponta a plecat din Sala Thalia din Sibiu pe o ieşire laterală, evitând protestatarii care-l aşteptau în faţă.

Vicepremierul Liviu Dragnea s-a întâlnit în schimb cu aceştia, fiind huiduit.

Protestatarii au strigat "Ruşine să vă fie" şi "Demisia".

La Sibiu, se desfăşoară, vineri, Conferinţa Naţională a Organizaţiei Pensionarilor Social-Democraţi, în cadrul căreia vor avea loc alegerile pentru noua conducere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici