VIDEO   Violenţa asupra femeilor, sub lupă. Numărul victimelor, în creştere cu 10% în 2021. World Vision România lansează campania de educare „Poate te place”

  • Numărul femeilor victime ale violenţei domestice a crescut cu 10% în 2021, arată World Vision România, citând raportul Poliţiei Române.
  • În plus, 65% din victimele violenţei domestice sunt femei şi 17% sunt minori.
  • Apoi, aproximativ 80% din copiii abuzați sexual sunt fete, conform unui sondajul desfăşurat de World Vision România în anul 2020 pe un eşantion de 1.600 de respondenţi.
1148 afișări
Imaginea articolului Violenţa asupra femeilor, sub lupă. Numărul victimelor, în creştere cu 10% în 2021. World Vision România lansează campania de educare „Poate te place”
Violenţa este încă un subiect tabu în România, însă ONG-urile trag un semnal de alarmă şi cer măsuri imediate pentru supravieţuitoare, precum şi campanii de conştientizare şi educare. 
 
Pe scurt, la nivel naţional, cea mai mare parte dintre victimele violenţei domestice sunt femei şi 17% sunt minori, conform datelor pentru 2021 ale Poliţiei Române. Din păcate însă, nu toate agresiunile ajung să fie reclamate la autorităţi din cauza fricii, ruşinii, lipsei sprijinului.
 
Conform Agenţiei pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA), 32% din românce au fost victimele hărţuirii sexuale, iar 30% au suferit violenţă fizică şi/sau sexuală de la vârsta de 15 ani. Dintre acestea, doar 23% au raportat poliţiei cel mai grav abuz care li s-a întâmplat.
 
Prin urmare, pe 25 noiembrie, cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor, World Vision România a demarat, în parteneriat cu o companie privată şi cu Poliţia Română, campania „Poate te place”, o campanie de informare, educare şi prevenţie privind violenţa împotriva femeilor. 
 
În cadrul campaniei, World Vision lansează spotul de interes public dedicat educării privind efectele violenţei asupra femeilor: „Poate de place”. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici