Vremea rămâne instabilă, dar temperaturile pot ajunge la 28 de grade. Prognoza METEO pentru următoarele trei zile

Pentru week-end, meteorologii anunţă vreme mai caldă, dar tot instabilă. Sâmbătă va ploua în est iar în rest cerul va fi variabil iar ploile vor fi izolate. Duminică vremea devine şi mai caldă, temperatura maximă va ajunge la 28 de grade Celsius, dar rămâne instabilă mai ales în jumătatea de est a ţării şi în sud-vest şi la munte, informează ANM.

746 afișări
Imaginea articolului Vremea rămâne instabilă, dar temperaturile pot ajunge la 28 de grade. Prognoza METEO pentru următoarele trei zile

VREMEA în această noapte şi în zilele următoare. Prognoza în Bucureşti şi în ţară

ÎN BUCUREŞTI

La noapte, cerul va fi temporar noros, favorabil averselor, descãrcãrilor electrice şi intensificãrilor vântului, condiţii în care cantitãţile de apã pot atinge 15...20 l/mp. Temperatura minimã se va situa în jurul a 12 grade.

Vineri

Vremea se va încãlzi, devenind normalã termic. Cerul va fi temporar noros şi mai ales dupã-amiaza şi noaptea se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 24...25 de grade, iar cea minimã de 13...14 grade.

Sâmbătă

Cerul va fi temporar noros şi mai ales dupã-amiaza vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 25...26 de grade, iar cea minimã de 13...14 grade.

Duminică

Vremea se va încãlzi uşor, devenind caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi seara când probabilitatea de apariţie a ploilor de scurtã duratã, însoţite de descãrcãri electrice va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în timpul ploilor. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimã va fi de 14...15 grade.
 

ÎN ŢARĂ

La noapte, vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi posibil cãderi de grindinã, local în sudul ţãrii şi în zona de munte, îndeosebi a Carpaţilor Meridionali, iar pe spaţii mici şi în restul teritoriului. Cantitãţile de apã vor depãşi în intervale scurte sau prin acumulare 15...25 l/mp şi pe arii restrânse, 40...50 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Vineri

Vremea se va încãlzi faţã de intervalul anterior. În vestul şi sud-vestul ţãrii, cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, cu precãdere în cursul zilei. În restul teritoriului, manifestãri ale instabilitãţii atmosferice se vor semnala local, mai ales dupã-amiaza şi noaptea. Izolat vor fi cãderi de grindinã. Cantitãţile de apã vor depãşi, în perioade scurte sau prin acumulare, 15...25 l/mp şi pe arii restrânse 35...40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade în Dealurile de Vest şi 28 de grade în regiunile estice, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

Sâmbătă

Vremea va fi în general instabilã şi se va rãci faţã de ziua precedentã în jumãtatea de est a ţãrii, unde înnorãrile vor fi accentuate şi mai ales în cursul zilei se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În celelalte regiuni, valorile termice vor mai creşte uşor faţã de intervalul anterior, cerul va fi variabil, fenomene specifice instabilitãţii atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, cu precãdere dupã-amiaza, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Izolat vor fi condiţii de grindinã. Cantitãţile de apã vor depãşi, în perioade scurte sau prin acumulare, 15...25 l/mp şi pe arii restrânse 35...40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 9 şi 16 grade.

Duminică

Vremea se va încãlzi uşor, devenind mai caldã decât în mod normal pentru aceastã datã, dar se va menţine în general instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, frecvente descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, ce vor putea lua aspect de vijelie, din a doua parte a zilei local în jumãtatea de est a ţãrii şi pe spaţii mai mici în restul zonelor, iar noaptea în special în sud-vest şi în zona montanã aferentã. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar izolat, se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate şi grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 21 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 17 grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici