VREMEA se menţine mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. PROGNOZA METEO pentru weekend, în ţară, la munte şi la Bucureşti

În vestul ţării, la deal şi la munte, unde, sâmbătă, va predomina o vreme frumoasă, cu cer variabil, valorile termice diurne vor creşte uşor şi se vor situa peste mediile climatologice pentru această dată, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

725 afișări
Imaginea articolului VREMEA se menţine mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. PROGNOZA METEO pentru weekend, în ţară, la munte şi la Bucureşti

VREMEA se menţine mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. PROGNOZA METEO pentru weekend, în ţară, la munte şi la Bucureşti (Imagine: HEPTA)

În celelalte zone dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă stratiformă, care ar putea persista şi peste zi, în special în sudul Olteniei, astfel că regimul termic va fi apropiat de cel normal. Unele înnorări vor fi în a doua parte a intervalului şi în nord-vestul extrem, unde vor fi posibile precipitaţii slabe, mai ales ploi. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile vestice, dar mai ales pe crestele montane, unde va spulbera zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 şi 12 grade, iar cele minime vor fi de la -13...-12 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali până la 4...5 grade în Dealurile de Vest.

LA BUCUREŞTI:

Sâmbătă, îndeosebi dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă sau nebulozitate joasă, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 5...7 grade, iar cea minimă de -3...-1 grad.

LA MUNTE:

Sâmbătă, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârşitul intervalului în nordul Carpaţilor Orientali, unde izolat vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste, unde va spulbera zăpada.

ÎN ŢARĂ:

Duminică, vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal pentru mijlocul lunii decembrie în cea mai mare parte a ţării, în special în vest, la deal şi la munte. În regiunile nord-vestice, vor fi înnorări şi pe arii restrânse va ploua slab. În restul teritoriului cerul va fi variabil, dar dimineaţa şi noaptea local va fi ceaţă sau nebulozitate joasă, posibil persistente peste zi şi asociate izolat cu burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 3 şi 12 grade, iar cele minime se vor încadra între -8 grade în depresiunile intramontane şi 5...6 grade în Dealurile de Vest.

 LA MUNTE:

Duminică, vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal pentru mijlocul lunii decembrie. În masivele nordice cerul va prezenta înnorări, iar în nordul Carpaţilor Orientali trecător precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici