Zăpadă de 50 de centimetri pe pârtiile din Poiana Braşov şi Predeal

Mii de turişti se află în acest weekend pe pârtiile din judeţul Braşov, unde zăpada măsoară peste 50 centimetri, sezonul de schi în Poiana Braşov fiind deschis oficial, sâmbătă seară, cu un concert şi cu coborârea cu torţe a monitorilor de schi pe pârtia Bradul din staţiune.

367 afișări
Imaginea articolului Zăpadă de 50 de centimetri pe pârtiile din Poiana Braşov şi Predeal

Zăpadă de 50 de centimetri pe pârtiile din Poiana Braşov şi Predeal (Imagine: Florin Crisan/Mediafax Foto)

Deşi în Poiana Braşov se schiază de la începutul lunii decembrie, sezonul de schi a fost deschis oficial sâmbătă seară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform tradiţiei, sezonul de schi în Poiana Braşov se deschide oficial în primul weekend dinaintea Crăciunului, cu un spectacol de muzică pop şi cu tradiţionala coborâre cu torţe a monitorilor de schi, pe pârtia Bradul din staţiune.

Stratul de zăpadă pe pârtiile din Poiana Braşov măsoară peste 50 de centimetri, cele mai aglomerate pârtii fiind Bradul, Lupului, Drumul Roşu şi Sulinar.

Schiorii începători pot folosi pârtia Bradul, care are o lungime de 430 de metri. Pârtiile cu dificultate medie sunt Drumul Roşu (4.725 metri) şi Sulinar (2.820 de metri), iar cele destinate schiorilor cu experienţă sunt pârtiile Lupului (2.605 metri), Subteleferic (2.200 de metri) şi Kanzel (297 metri).

Şi la Predeal, pe pârtia Clăbucet sunt sute de turişti, zăpada fiind foarte bună pentru amatorii sporturilor de iarnă.

Majoritatea turiştilor care au ajuns în acest weekend în staţiunile montane din judeţul Braşov vor rămâne aici pentru sărbătorile de Crăciun.

Pensiunile şi hotelurile din judeţul Braşov au fost ocupate în proporţie de 80% pentru sărbătorile de Crăciun şi de 90% de Revelion, iar preţurile la majoritatea unităţilor de cazare fie au rămas la fel ca anul trecut, fie au scăzut uşor faţă de anul trecut.

Cele mai ieftine alternative de petrecere a sărbătorilor de iarnă în stil tradiţional sunt oferite de pensiunile şi vilele incluse în Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), care, în judeţul Braşov, pune la dispoziţie circa 3.000 de locuri de cazare în localităţi precum Bran, Moeciu, Poiana Mărului, Râşnov, Zărneşti, Săcele sau Buneşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici