Zgonea: Îngrijorarea privind invazia românilor în Marea Britanie după 1 ianuarie 2014 nu are suport real

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a declarat marţi, după întâlnirea cu preşedintele Comisiei de afaceri interne a Camerelor Comunelor, Keith Vaz, că ridicarea de la 1 ianuarie 2014 a restricţiilor de muncă pentru români va duce la limitarea migraţiei şi a muncii la negru.

348 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Îngrijorarea privind invazia românilor în Marea Britanie după 1 ianuarie 2014 nu are suport real

Valeriu Zgonea (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

"Ridicarea restricţiei la muncă a cetăţenilor români în Marea Britanie nu face decât să limiteze lucrul la negru al cetăţenilor României în Marea Britanie. De la 1 ianuarie vom constata scăderea numărului de cetăţeni care lucrează la negru în Marea Britanie", a afirmat Zgonea într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Comisiei de afaceri interne a Camerelor Comunelor.

Zgonea a spus că a discutat la întâlnirea cu oficialul britanic despre migraţie, despre dreptul cetăţenilor români de a munci în Marea Britanie după 1 ianuarie 2014, despre situaţia celor care lucrează şi învaţă acolo, despre cooperarea privind combaterea migraţiei ilegale, a traficului de personae.

"L-am asigurat pe preşedintele Comisiei de afaceri interne din Camera Comunelor că partea română cooperează la nivelul guvernelor foarte bine. Suntem preocupaţi să reducem migraţia, să fim un stat european, să respectăm regulile europene, să reducem numărul infracţiunilor comise de conaţionalii noştri în Marea Britanie. Sunt chestiuni normale, privite cu seriozitate", a arătat Valeriu Zgonea.

El a mai spus că trebuie remarcat că majoritatea cetăţenilor români care merg în Marea Britanie lucrează legal sau studiază şi sunt "oameni bine pregătiţi, oameni care reuşesc să se integreze cu succes în Marea Britanie".

"Cetăţenii români din Marea Britanie contribuie la sistemul de sănătate, la sistemul social al Marii Britanii, la bugetul statului britanic consistent. Sunt oameni serioşi care îşi plătesc angajamentele. Sunt mândru de această comunitate de români", a adăugat Zgonea.

El a arătat că a căzut de acord cu oficialul britanic că, din punct de vedere statistic, îngrijoararea opiniei britanice privind "o invazie, o migraţie masivă" a cetăţenilor români în Marea Britanie începând cu 1 ianuarie 2014 nu are un suport real.

"Cunoscând îngrijorarea opiniei publice britanice privind o aşa-zisă invazie de români, am discutat cu domnul preşedinte şi am căzut de acord că aceste cifre nu se vor regăsi începând cu 1 ianuarie 2014", a spus Zgonea.

El a mai spus că migraţia este o prioritate a Parlamentului României şi a statului român şi că aceasta trebuie să scadă. "Migraţia este o prioritate pentru Parlamentul României şi statul român. Noi dorim ca migraţia să scadă. Noi vrem ca românii din afara României să se bucure de dreptul cetăţenilor europeni", a mai spus Zgonea.

Valeriu Zgonea a arătat că românii nu cer favoruri, ci un tratament egal, intoleranţă faţă de abuzuri şi, în momentul în care vor fi abuzuri din partea românilor, acestea să fie sancţionate exemplar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici