Ziua Marinei 2017: Mii de oameni au sărbătorit în Portul Turistic Mangalia

Câteva mii de oameni au asistat, marţi, la evenimentele organizate pe mare şi pe uscat, de Ziua Marinei Române, în Portul Turistic Mangalia, spectatorii urmărind simularea unui atac armat, respins de militarii români, transmite corespondentul MEDIAFAX.

649 afișări
Imaginea articolului Ziua Marinei 2017: Mii de oameni au sărbătorit în Portul Turistic Mangalia

Ziua Marinei 2017: Mii de oameni au sărbătorit în Portul Turistic Mangalia

Spectatorii care au mers, marţi, la evenimentele organizate, marţi, de Ziua Marinei Române, în Portul Turistic Mangalia au urmărit momentul tradiţional de ridicare la catarg a Drapelului Naţional şi a Marelui Pavoaz, în timp ce s-a intonat Imnul de Stat al României. A urmat ceremonialul religios, în cadrul căruia a fost sfinţită ancora de flori, care a fost aruncată în mare în semn de omagiu pentru marinarii eroi.

Elementul de noutate de anul acesta l-a constituit apariţia mai multor militari pe cheul din Portul Turistic. Aceştia au respins un atac armat de pe ţărm, parte a exerciţiului militar de inserţie din cadrul evenimentului. După exerciţiile militarilor, zeul Neptun a declarat deschise jocurile marinăreşti.

Totodată, spectatorii au urmărit şi au aplaudat tehnica mânuirii armelor de către militarii Brigăzii 30-Garda „Mihai Viteazu”, precum şi concertul de muzică de fanfară, dar şi un spectacol artistic susţinut de colaboratori ai Cercului Militar.

Manifestările prilejuite de marea sărbătoare a marinarilor „Sfânta Maria” au cuprins şi o expoziţie de tehnică militară, precum şi demonstraţii de executare a nodurilor marinăreşti.

Celebrarea Zilei Marinei Române se încheie la ora 22.00, prin momentul emoţionant al retragerii marinarilor către cazarmă cu torţe în mâini. Aceştia vor defila pe faleza din Portul Turistic, apoi spectatorii vor putea să asiste şi la un spectaculos foc de artificii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici