ZIUA REGALITĂŢII, sărbătorită în absenţa Regelui Mihai - IMAGINI DE ARHIVĂ cu Regele şi GALERIE FOTO de la sărbătoarea din 2012

Românii sărbătoresc, în fiecare an, pe data de 10 mai, Ziua Regalităţii. Data de 10 mai are o triplă semnificaţie pentru ţara noastră.

1229 afișări
Imaginea articolului ZIUA REGALITĂŢII, sărbătorită în absenţa Regelui Mihai - IMAGINI DE ARHIVĂ cu Regele şi GALERIE FOTO de la sărbătoarea din 2012

ZIUA REGALITĂŢII: Imagini de la sărbătoarea de anul trecut (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Pe 10 mai 1866, Carol I a devenit Domnitor al României. 11 ani mai târziu, România îşi oficializa independenţa, iar la 10 mai 1881 ţara noastră devenea Regat.

IMAGINI DE ARHIVĂ CU REGELE MIHAI

GALERIE FOTO DIN 2012

Anul acesta, Regele Mihai va lipsi de la tradiţionalul Garden Party de la Palatul Elisabeta, din pricina stării de sănătate a soţiei sale, Regina Ana.

Regina Ana este bolnavă, iar fiica sa, Principesa Margareta, şi Regele Mihai se află de o săptămână în Elveţia, pentru a-i fi alături. Potrivit unor surse citate de stirileprotv.ro, regina ar fi internată în spital, pentru că şi-a luxat glezna, iar starea sa de sănătate este fragilă.

În 2012, Regele Mihai a participat la Garden Party, unde au putut fi zărite celebrităţi precum Ivan Patzaichin sau Ecaterina Andronescu.

Cu ocazia Zilei Regalităţii va avea loc ceremonia de învestire a Regelui Mihai cu titlul de doctor honoris causa al Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I". La eveniment, regele Mihai va fi reprezentat de principesa moştenitoare Margareta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici