70 de ani de la prima cursă de Formula 1. Cine a fost primul campion

  • Prinzi viteză la ieşirea din izolare cu primul Campionatul Mondial de Formula 1
  • Cursa care a inaugurat prima ediţie a competiţiei a avut loc la Silverstone
  • Italianul Giuseppe Farina a fost primul câştigător din istoria CM Formula 1
346 afișări
Imaginea articolului 70 de ani de la prima cursă de Formula 1. Cine a fost primul campion

Formula 1 la 70 de ani. Giuseppe Farina

 
Te pregăteşti să prinzi viteză la ieşirea din izolare, iar evenimentele sportive te pot energiza. Astfel, pe 13 mai s-au împlinit 70 de ani de la prima cursă din Campionatul Mondial de Formula 1. Evenimentul a avut loc în 1950, la Silverstone, în Marea Britanie, printre invitaţi numărându-se inclusiv Prinţesa Margret, o figură regală aparte.
 
Au participat 21 de piloţi, numai 11 dintre aceştia încheind cursa. Câştigător a fost italianul Giuseppe Farina, la volanul unei maşini Alfa Romeo 158 Alfetta, maşina rămânând în istoria Marelui Premiu ca fiind modelul ce a câştigat cele mai multe curse. Nu mai puţin de 47 dintre cele 54 de curse la startul cărora s-a aliniat au ajuns în palmaresul şoferilor care au condus Alfetta între 1938 şi 1951. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici