A murit antrenorul Nicolae Nedef, omul care a contribuit la toate cele şapte titluri mondiale ale handbalului românesc

În vârstă de 88 de ani, Nicolae Nedef a fost omul care a contribuit la toate cele şapte titluri mondiale ale handbalului românesc.

1233 afișări
Imaginea articolului A murit antrenorul Nicolae Nedef, omul care a contribuit la toate cele şapte titluri mondiale ale handbalului românesc

A murit antrenorul Nicolae Nedef, omul care a contribuit la toate cele şapte titluri mondiale ale handbalului românesc

Cel mai valoros antrenor din istoria handbalului românesc, Nicolae Nedef a murit azi la vârsta de 88 de ani. Nedef are în palmares şapte titluri de campion mondial - trei cu reprezentativa feminină (1956, 1960, 1962) şi patru cu naţionala masculină (1961, 1964, 1970, 1974).

Născut pe 26 septembrie 1928, la Bucureşti, Nicolae Nedef a fost numit în 1956 antrenor federal al loturilor naţionale masculin şi feminin de handbal. A antrenat lotul naţional feminin de handbal până în 1965, în paralel antrenând şi lotul naţional masculin de handbal până în 1989.

Pe lângă titlurile mondiale, Nicolae Nedef a mai obţinut cu Naţionala masculină o medalie de argint la Mondialul din Austria - 1959 şi o medalie de bronz la Mondialul din Suedia - 1967, plus patru medalii olimpice: argint la Montreal 1976 şi bronz la München 1972, Moscova 1980 şi Los Angeles 1984.

După 1989, când a ieşit la pensie în România, a continuat să antreneze la Antibes (Franţa) şi la Eisenach (Germania).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici