FRG: Bellu şi Bitang au fost şi sunt implicaţi direct în activitatea de coordonare a lotului

Preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, precizează, luni, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang au fost şi sunt implicaţi direct în activitatea de coordonare şi supervizare a lotului olimpic feminin.

457 afișări
Imaginea articolului FRG: Bellu şi Bitang au fost şi sunt implicaţi direct în activitatea de coordonare a lotului

Adrian Stoica: Bellu şi Bitang şi-au clarificat lucrurile şi sunt înapoi la treabă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Pentru a evita orice fel de speculaţii ulterioare, dorim să precizăm că antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Bellu nu au părăsit activitatea de gimnastică, fiind total implicaţi în activitatea de coordonare a Programului Naţional de selecţie, precum şi în activitatea de pregătire directă a lotului olimpic feminin de gimnastică a României", se precizează în comunicatul de luni, semnat de Adrian Stoica, şi remis cu acordul celor doi antrenori.

Preşedintele FRG a comentat pentru MEDIAFAX despre activitatea celor doi tehnicieni la lotul feminin, menţionând faptul că aceştia "nu au ieşit din acte şi din tot ce înseamnă administrativ.

"Nu dorim să facem alte comentarii, niciunul dintre noi, doar să fie o clarificare pentru toată lumea. Nu au ieşit din acte şi din tot ce înseamnă administrativ cu privire la activitatea la lotul naţional. Că uneori s-au schimbat funcţiile... Sunt implicaţi direct în activitatea de coordonare şi supervizare. Dacă nu ai fost la un concurs, nu are de-a face concursul, e doar partea luminoasă a unei perioade pregătire, au muncit un an pentru acel concurs, nu poţi spune că dacă n-au fost la Mondiale nu au aport la pregătirea acestuia", a spus Stoica.

Anterior, tot luni, Adrian Stoica, a declarat agenţiei MEDIAFAX că tehnicienii Octavian Bellu şi Mariana Bitang "şi-au clarificat lucrurile pe care le aveau ei cu ei" şi au redevenit antrenori ai lotului feminin.

Oficialul FRG a precizat că antrenorii nu au semnat alte contracte cu federaţia. "Ei sunt demult în poziţia de antrenori ai lotului naţional. A fost doar o etapă scurtă în care dânşii şi-au clarificat nişte lucruri şi sunt la lotul naţional de mult. După mondiale erau deja în treabă. Acum lucrează efectiv cu sportivele. Am discutat cu dânşii, nu există contracte separate, sunt într-o colaborare, nu neapărat cu contractul pe masă. E o problemă foarte veche între noi, pentru că federaţia are resurse limitate. Dar asta nu e o chestiune care să-i împiedice să pregătească lotul naţional. Nu au avut alte doleanţe, oamenii şi-au clarificat lucrurile pe care le aveau ei cu ei şi sunt înapoi la treabă. Nu e niciun fel de problemă", a declarat Adrian Stoica.

De asemenea, ministrul secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Carmen Tocală, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Octavian Bellu şi Maiana Bitang nu au pierdut niciodată contactul cu lotul naţional, chiar dacă renunţaseră la antrenorat. "Noi suntem în permanent contact cu dânşii, pentru că toată metodologia şi coordonarea lotului a rămas în atenţia lor. Dânşii s-au ocupat de pregătirea antrenorilor, chiar dacă dânşii nu au stat efectiv în sală să anteneze sportivele. Dar dânşii au coordonat lotul de gimnastică pe toată această perioadă. Au coordonat antrenorii şi înainte de mondiale. Nu au pierdut contactul cu lotul pentru că sunt coordonatori lotului. Acum dânşii merg în sală la Izvorani", a declarat Carmen Tocală.

Mariana Bitang declarase agenţiei MEDIAFAX, la jumătatea lunii septembrie, că ea şi Octavian Bellu nu mai sunt antrenori coordonatori ai lotului olimpic feminin de gimnastică, astfel că nu vor însoţi delegaţia României la Campionatele Mondiale de la Nanning (China). "După Campionatele Europene, după luna iunie, calitatea noastră de antrenori coordonatori a încetat. Este o decizie definitivă. Încercăm să mai ajutăm cum putem, am făcut cât am putut", a declarat Mariana Bitang, pentru MEDIAFAX.

La Campionatele Mondiale de la Nanning gimnastele tricolore au fost însoţite de staful tehnic format din Lăcrămioara Moldovan, Lucian Sandu şi Cristian Moldovan.

După alegerile din 29 mai pentru funcţia de preşedinte al COSR, câştigate de Alin Petrache şi la care a candidat şi Octavian Bellu, antrenorul lotului de gimnastică afirma că se gândeşte dacă va continua să antreneze echipa României, precizând că dacă este prea bătrân pentru a ocupa funcţia de preşedinte al COSR atunci este prea bătrân şi pentru a mai munci în sală.

În 30 mai, antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică, Octavian Bellu, şi antrenoarea Mariana Bitang şi-au depus demisiile din Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, prin e-mail.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici