Adunarea Generală a COSR: 109 membri prezenţi din 123

O sută nouă membri dintr-un total de 123 sunt prezenţi la Adunarea Generală a COSR pentru alegerea noului preşedinte, ceea ce reprezintă un total cumulat de 202 voturi.

93 afișări
Imaginea articolului Adunarea Generală a COSR: 109 membri prezenţi din 123

Adunarea Generală a COSR: 109 membri prezenţi din 123 (Imagine: Silviu Matei / Mediafax Foto)

Trei poziţii de membri afiliaţi sunt suspendate: Federaţia de Ciclism, trezorierul COSR Mişu Negriţoiu, care s-a retras, şi poziţia de personalitate a Gabrielei Szabo, care va putea vota doar în calitate de ministru al Tineretului şi Sportului.

Noul preşedinte al COSR va fi ales dintre Elisabeta Lipă, Octavian Bellu şi Alin Petrache. Mandatul acestuia va fi până în 2016, an în care ar fi expirat mandatului fostului preşedinte Octavian Morariu, care a decis să renunţe la şefia COSR pentru a se dedica activităţii din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic.

Adunarea Generală a COSR are 123 membri, însă numărul de voturi ce revine fiecăruia este stabilit în urma performanţelor înregistrate la Jocurile Olimpice de federaţiile naţionale sau de recunoaşterea din partea Comitetului Internaţional Olimpic.

Unul dintre candidaţi va fi desemnat câştigător din primul tur dacă va aduna jumătate plus unu dintre sufragii, în caz contrar urmând să se organizeze o nouă rundă de alegeri, la care vor participa primii doi clasaţi în turul întâi.

Federaţiile care au obţinut performanţe la Jocurile Olimpice vor avea câte patru voturi, cele care sunt incluse în programul olimpic, dar nu au obţinut rezultate notabile, vor avea câte trei voturi, forurile recunoscute de către Comitetul Internaţional Olimpic vor avea câte două, în timp ce federaţiile naţionale recunoscute de COSR şi precum şi personalităţile vor avea câte un vot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici