Video Alegerile de la Federaţia de Tenis, contestate. Ion Ţiriac: Credeţi că mă interesează unul din Congo?/ „Agresivitatea domnului Ţiriac este incredibilă”

Ion Ţiriac, ales preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, a ajuns, joi, în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti, după ce unul dintre candidaţii la şefia Federaţiei, Marius Vecerdea, a contestat alegerile de la Federaţia Română de Tenis.

5085 afișări

Unul dintre candidaţii la preşedinţia Federaţiei Române de Tenis, dar şi la un post de vicepreşedinte, Marius Vecerdea, a contestat alegerile din cadrul Federaţiei Române de Tenis din poziţia sa de preşedinte al Clubului Sportiv Pamira.

Prezent la Tribunalul Bucureşti, Ion Ţiriac a declarat că nu ştie exact motivul pentru care alegerile sunt contestate şi speră ca Ministerul Tineretului şi Sportului să acorde spijinul necesar tenisului românesc.

"Nu am înţeles nici 1% din termenele juridice care au fost. Se pare că este un cetăţean american care are un club la Sibiu şi de vreo 5 ani, de 4 ani dă în judecată Federaţia Română de Tenis pentru orice motiv. Eu în situaţia în care sunt am treabă. Asta e legea, suntem o ţară democratică, dar eu am treabă de făcut, Centrul naţional, refăcut eventual dacă ne da înapoi banca, leagănul nostru al tenisului de la Staicu, am de făcut centrele de juniori. Avem treabă. S-a ales, înţeleg eu, democratic, eram în sala aia când s-a ales. Din păcate, nu s-a ales dumnealui, nu ştiu nu înţeleg şi să fiu sincer dumneavoastră credeţi că chiar mă interesează pe mine unul care vine din Congo sau din altă parte, care, având în vedere ce este ce face, ne dă în judecată, nu mă interesează, îmi văd de treaba mea sperând că Ministerul Tineretului şi Sportului care a agreat Federaţia Română îşi face datoria şi ne bagă şi nouă sumele acelea care nu au fost alocate în ultimii 3,4 ani să facem treaba care o facem. Noi nu am putut să trimitem un junior la US Open, nu am putut să trimitem la Wimblendon suficienţi juniori, nici banii de transport nu-i aveam pentru că am fost blocaţi. Cine răspunde de acest individ, el nu are niciun fel de răspundere pentru că nu cred că o poate percepe", a declarat Ion Ţiriac la ieşirea din tribunal.

Marius Vecerdea, preşedintele Clubului de tenis Pamira, cel care a solicitat anularea rezultatelor alegerilor, a catalogat prezenţa lui Ion Ţiriac în instanţă ca o presiune asupra judecătorilor.

"Consider că este o intimidare foarte mare la adresa justiţiei apariţia domnului Ţiriac la instanţa de judecată, deşi conform procedurilor ar fi trebuit să se judece într-o cameră de consiliu care presupune lipsa publicului. Dumnealui nu are încă nicio funcţie în FRT, tocmai asta se judecă şi până la soluţionare dumnealui nu poartă calitatea de preşedinte. Am foarte mare încredere în justiţia din România. (N.r. Am cerut anularea alegerilor) în primul rând pentru că mai bine de 19 ani, FRT este condusă prin săvârşirea unor fapte profund ilegale şi aceste aspecte sunt statuate de instanţe de judecată, nu mai puţin de 16 judecători s-au pronunţat asupra faptelor ilegale. Nu am să cred că într-o ţară europeană apariţia unui personaj, unui tătuc, unui aproape dictator aşa cum chiar în primul discurs de după adunarea generală în care a fost ales a ţinut să precizeze într-o formă foarte interesantă domnul Ion Ţiriac. Nu am să cred că instanţele de judecată vor reacţiona la apariţia unui nume unui om care nu respectă legea. În primul rând, Clubul Sportiv Pamira pe care-l reprezint nu a fost lăsat să voteze în Adunarea Generală, i s-a interzis dreptul la vot fără justificare. Clubul Sportiv Pamira împreună cu alte 200 de cluburi nu au avut drep de vot", a declarat Marius Vecerdea.

Marius Vecerdea a mai declarat că Ion Ţiriac l-ar fi ameninţat: "Agresivitatea domnului Ţiriac este incredibilă, nu mai puţin de câteva zile în urmă într-un interviu a menţionat că dacă acest om Marius Vecerdea nu se potoleşte îl vom linişti noi. Înţeleg că îl vom linişti noi înseamnă să vină nelegal într-o instanţă de judecată şi să pună presiune pe justiţie?".

În sala de judecată s-a aflat şi George Cosac, fostul preşedinte al FRT, ales vicepreşedinte al instituţiei, care a afirmat la acel moment, după ce a ascultat declaraţiile lui Vecerdea, că Federaţia îşi rezervă dreptul să facă plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva acestuia, având un martor care poate confirma că a plătit anumite sume de bani către un judecător. Joi, Marius Vecerdea a declarat că a primit din partea DNA o confirmare a plângerii depuse.

"Nu mai puţin de ieri am primit de la DNA confirmarea că dosarul a fost trimis la Parchetul General pentru această agresiune a domnului Cosac care a menţionat după adunarea generală că eu aş fi mituit judecători că să se pronunţe în favoarea mea. Este o acuzaţie incredibilă. DNA şi Parchetul General să-şi facă treaba", a declarat acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici