Alexandra Dulgheru, aproape de a treia finală din carieră

Jucătoarea Alexandra Dulgheru, locul 94 WTA, va juca a treia finală din carieră dacă va trece, sâmbătă, de australianca Jarmila Gajdosova, locul 52 WTA şi cap de serie numărul 4, în semifinalele turneului de la Kuala Lumpur, cu premii de 250.000 de dolari.

236 afișări
Imaginea articolului Alexandra Dulgheru, aproape de a treia finală din carieră

Alexandra Dulgheru, aproape de a treia finală din carieră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vineri, Dulgheru s-a impus cu scorul de 7-6(5), 7-5, în faţa sportivei germane Julia Goerges, locul 65 WTA. La rândul ei, Gajdosova a trecut, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-4, după două ore de joc, de japoneza Kurumi Nara, locul 57 WTA şi cap de serie numărul 6.

Cele două câştigătoare vor fi pentru a treia oară adversare în acest an, scorul după primele două întâlniri fiind egal. Gajdosova s-a impus cu scorul de 6-3, 6-4, în turul I al Australian Open, apoi Dulgheru a câştigat meciul din calificările turneului de la Doha, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-3. La primul turneu de Grand Slam al anului, australianca a fost oprită în manşa a doua de Simona Halep, care a obţinut victoria cu scorul de 6-2, 6-2.

Alexandra Dulgheru, 25 de ani, fostă ocupantă a locului 26 în 2011, a disputat ultima semifinală în iulie 2010, la turneul WTA de la Budapesta. Ea a mai jucat în cariera ei două finale în circuitul WTA, ambele la Varşovia, în 2009 şi 2010, şi de fiecare dată şi-a trecut în palmares titlul la turneul polonez de categorie Premier.

Dulgheru a reuşit o performanţă destul de rară în circuit, cucerind primul trofeu din capitala Poloniei când ocupa locul 201 WTA şi după ce a jucat în calificări. Acest succes a propulsat-o pentru prima dată în Top 100 WTA, pe locul 83.

Până la ascensiunea Simonei Halep din ultimii ani, Alexandra Dulgheru era cea mai titrată sportivă din actuala generaţie de jucătoare române de tenis.

Acum, jucătoarea originară din Bucureşti urcă din nou în clasamentul WTA, după ce a suferit mai multe accidentări în ultimii ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici