Alina Dumitru, medalie de bronz la CM de judo, din Japonia

Campioana olimpică la categoria 48 de kilograme, Alina Dumitru, a cucerit, duminică, bronzul la Campionatele Mondiale, aceasta fiind singura medalie obţinută de delegaţia României la competiţia din Japonia.

26 afișări
Imaginea articolului Alina Dumitru, medalie de bronz la CM de judo, din Japonia

Alina Dumitru, medalie de bronz la CM de judo, din Japonia (Imagine: Mediafax Foto)

Alina Dumitru a câştigat Grupa D după trei victorii, cu Valetina Moscatt (Italia), Bat-Erdene Baljinnyam (Mongolia) şi Frederique Jossinet (Franţa), calificându-se în semifinale.

În penultimul act, campioana olimpică la 52 de kilograme s-a duelat cu reprezentanta ţării gazdă, Haruna Asami, câştigătoarea Grupei C, care s-a impus în faţa româncei, năruindu-i visurile de a obţine medalia de aur mondială, singura care îi lipseşte Alinei Dumitru din palmares.

În lupta pentru medalia de bronz, sportiva antrenată de Florin Berceanu a învins-o pe Jung-Yeon Chung (Coreea de Sud), venită din recalificări, trecându-şi în cont cea de-a treia medalie de bronz mondială din carieră, care se alătură aurului olimpic şi celor şase titluri continentale.

La aceeaşi categorie, tot duminică, sportiva Carmen Bogdan a fost eliminată în turul doi al Grupei A, de Laetitia Payet (Franţa), în timp ce la categoria 66 kilograme, Dan Fâşie a fost eliminat în turul trei al Grupei A, de japonezul Junpei Morishita, după ce în lupta anterioară îl învinsese pe Kai Chun Yeung (Hong Kong).

La categoria 57 de kilograme, campioana europeană Corina Căprioriu s-a clasat sâmbătă pe locul cinci, după ce a fost învinsă în meciul pentru medalia de bronz de grecoaica Ioulietta Boukouvala, venită din recalificări. Tot la categoria 57 de kilograme, dar în Grupa C, Andreea Chiţu a fost eliminată chiar din primul tur de câştigătoarea ulterioară a Grupei D şi a celei de-a doua medalii de bronz, austriaca Sabrina Filzmoser. La masculin, categoria 73 de kilograme, Costel Dănculea a fost eliminat şi el la prima luptă, de thailandezul Achilleus Ralli.

Primii sportivi intraţi în competiţie, la CM de la Tokyo, Daniel Brata şi Vlăduţ Simionescu nu au trecut nici ei de preliminariile categoriilor 100, respectiv plus 100 de kilograme.

CM de la Tokyo se va încheia luni, cu categoria Open, în care sportivii români nu sunt angrenaţi.

La competiţia din Japponia au participat 848 de sportivi, din 111 ţări. Pentru medalia de bronz, singura adusă delegaţiei României, Alina Dumitru a fost recompensată cu 200 de puncte în clasamentul IJF şi cu un cec de 2.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici