Ana Maria Brânză: Acum încep să realizez performanţa obţinută

Sportiva Ana Maria Brânză, componentă a echipei de spadă a României care a cucerit, vineri, medalia de aur la CM de scrimă, a declarat, sâmbătă, la sosirea în ţară, că abia acum începe să realizeze performanţa obţinută la Paris.

33 afișări
Imaginea articolului Ana Maria Brânză: Acum încep să realizez performanţa obţinută

Ana Maria Brânză: Acum încep să realizez performanţa obţinută (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem foarte încântate de această medalie, mai ales că evoluţia de la individual a fost foarte slabă. Am vorbit cu fetele înaintea probei pe echipe şi ne-am propus să tragem foarte tare pentru a obţine măcar o medalie, altfel nu avem ce să căutăm în ţară. De această dată ne-am înţeles foarte bine şi am fost foarte unite. Anca Măroiu a fost accidentată, însă am încercat să păstrăm acest secret pentru adversarele noastre, care au tratat-o cu mult respect", a spus Ana Maria Brânză la sosirea pe aeroportul Henri Coandă.

Sportiva a adăugat că echipa de spadă a României îşi propune acum să câştige o medalie la JO de la Londra, din 2012.

"Când eram pe podium, mă gândeam la cei de acasă. Chiar dacă în acele momente nu simţeam bucuria foarte tare, pentru că ştiu prin câte am trecut ca să ajungem aici, acum încep să realizez ceea ce am obţinut. Oricum, succesul de la CM nu însemnă că trebuie să ne culcăm pe o ureche, iar de mâine trebuie să uităm de această medalie, să ne continuăm munca şi să ne pregătim să aducem o nouă medalie de la JO", a mai spus Ana Maria Brânză.

Componentele echipei de spadă a României au sosit, sâmbătă, în ţară, ele fiind întâmpinate la salonul oficial al aeroporului Henri Coandă de rude şi reprezentanţi ai Federaţiei Române de Scrimă.

Echipa feminină de spadă a României, formată din Ana Maria Brânză, Anca Măroiu, Simona Alexandru şi Loredana Iordăchioiu, a câştigat, vineri, medalia de aur în finala Campionatelor Mondiale de scrimă, care se desfăşoară la Paris. România a învins, în finală, cu scorul de 35-26, echipa Germaniei.

Delegaţia României a mai obţinut două medalii de bronz la ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale, una prin Cosmin Hănceanu, la proba individuală de sabie, şi una prin echipa masculină de sabie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici