Ana Porgras, calificată în patru finale la CM de gimnastică de la Londra

Gimnasta Ana Porgras a avut o evoluţie excelentă, miercuri, reuşind calificarea în finală la bârnă, sol, paralele şi individual compus, la Campionatele Mondiale individuale de la Londra.

122 afișări
Imaginea articolului Ana Porgras, calificată în patru finale la CM de gimnastică de la Londra

Ana Porgras, calificată în patru finale la CM de gimnastică de la Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La doar 16 ani, Ana Porgras a fost surpriza plăcută a delegaţiei României în concursul de calificări. Gimnasta a încheiat pe primul loc la bârnă (nota 14.850), pe locul doi la individual compus (total de 57.300 puncte), pe locul trei la sol (nota 14.175) şi pe locul şapte la paralele (14.575). Pe primul loc la individual compus s-a situat Rebecca Bross (SUA), cu un total de 57.400 puncte, urmată de Ana Porgras şi de Lauren Mitchell (Australia), cu 56.675. Anamaria Tămîrjan a ocupat locul 13, cu un total de 54.250 puncte, din 24 de gimnaste calificate.

Gimnastele din lotul antrenat de Nicolae Forminte au obţinut următoarele note, în concursurile de calificări de miercuri:

Paralele

Gabriela Drăgoi - 14.150 (locul 11, ultima gimnastă de rezervă pentru finală)

Ana Porgras - 14.575 (locul 7)

Anamaria Tămîrjan - 13.700 (locul 21)

Sărituri

Ana Porgras - 13.700 (a ratat finala)

Bârnă

Gabriela Drăgoi - 13.800 (locul 18)

Ana Porgras - 14.850 (locul 1)

Anamaria Tămîrjan - 12.900 (locul 50)

Sol

Diana Chelaru - 13.475 (locul 15)

Ana Porgras 14.175 (locul 3)

Anamaria Tămîrjan - 13.425 (locul 18).

Ca urmare a notărilor din concursul de calificări, în finale s-au calificat Ana Porgras (bârnă, sol şi individual compus), în timp ce gimnasta în care s-au pus cele mai multe speranţe la o medalie, Ana Maria Tămîrjan s-a calificat doar în finală la individual compus.

Joi se desfăşoară finala la individual compus masculin, dar niciun gimnast român nu va lua startul, iar vineri va vea loc competiţia similară feminină. Finalele pe aparate sunt programate sâmbătă şi duminică.

În prima zi a CM individuale de la Londra, trei gimnaşti români au obţinut calificări în patru finale pe aparate, după cum urmează: la sol (Marian Drăgulescu), la sărituri (Marian Drăgulescu şi Flavius Koczi), la cal cu mânere (Flavius Koczi) şi inele (George Stănescu).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici