Anand a susţinut un simultan de şah la Palatul Parlamentului din Bucureşti

Campionul mondial en-titre la şah, indianul Viswanathan Anand, a susţinut, sâmbătă, un simultan de şah în sala I.C. Brătianu a Palatului Parlamentului din Bucureşti, la care au participat printre alţii Constantin Bălăceanu-Stolnici, Valeriu Tabără şi şase juniori.

49 afișări
Imaginea articolului Anand a susţinut un simultan de şah la Palatul Parlamentului din Bucureşti

Anand a susţinut un simultan de şah la Palatul Parlamentului din Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Simultanul a începutul la ora 15.00 şi a durat aproximativ două ore şi jumătate, iar Anand a câştigat toate cele 20 de partide.

Anand a fost campion mondial versiunea FIDE între 2000 şi 2002, într-un moment când titlul mondial a fost împărţit. El a devenit campion mondial indiscutabil în 2007, iar în 2008 şi-a apărat titlul împotriva rusului Vladimir Kramnik. Cu această victorie, el a devenit primul jucător din istorie care a câştigat Campionatul Mondial în trei formate diferite: knockout, turneu şi meciuri. El îşi va apăra titlul, în 2010, împotriva bulgarului Veselin Topalov.

Anand este unul dintre cei cinci jucători din istoria şahului care a depăşit pragul celor 2.800 puncte pe lista rating FIDE.

Anand va decerna, duminică, cu începere de la ora 14.00, medaliile de campioni învingătorilor din finalele naţionalelor de şah rapid, blitz şi dezlegări desfăşurate la Casa de Cultură din localitatea Ghermăneşti, judeţul Ilfov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici