Andreea Mitu a învins-o pe Sorana Cîrstea şi s-a calificat în sferturi, la BRD Bucharest Open. Cîrstea: Nu am servit cum trebuie şi asta a făcut diferenţa. Mitu: Ar fi fost drăguţ să joc împotriva unei străine

Jucătoarea Andreea Mitu, locul 78 WTA, a învins-o, joi, pe Sorana Cîrstea, 165 WTA şi beneficiara unui wild card, scor 5-7, 6-2, 6-4, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului BRD Bucharest Open.

220 afișări
Imaginea articolului Andreea Mitu a învins-o pe Sorana Cîrstea şi s-a calificat în sferturi, la BRD Bucharest Open. Cîrstea: Nu am servit cum trebuie şi asta a făcut diferenţa. Mitu: Ar fi fost drăguţ să joc împotriva unei străine

Andreea Mitu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Meciul dintre cele două românce a durat două ore şi 21 de minute.

Andreea Mitu o va întâlni în runda următoare pe câştigătoarea meciului dintre Monica Niculescu, locul 41 WTA şi cap de serie numărul 3, şi Teliana Pereira (Brazilia), 83 WTA.

Calificarea în sferturile de finală este recompensată la BRD Bucharest Open cu 5.900 de dolari şi 60 de puncte WTA.

Sorana Cîrstea: Nu am servit cum trebuie şi asta a făcut diferenţa

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a declarat joi seară, după ce a fost eliminată de Andreea Mitu în turul doi la BRD Bucharest Open, că faptul că nu a "servit cum trebuie" a făcut diferenţa, însă a precizat că per total a făcut un meci bun.

"A fost un meci per total bun al meu, dar bineînţeles că sunt şi lucruri la care trebuie să mai lucrez. Am avut anumite şanse, dar nu am profitat de ele, în timp ce ea (n.r. - Andreea Mitu) a jucat mai bine în momentele importante. Este meritul ei, este victoria ei. Eu atât am putut face azi, trebuie să accept: a fost mai bună decât mine. Din păcate azi nu am servit cum trebuie şi asta a făcut şi diferenţa. Dar acest turneu este un mare pas înainte pentru mine. Nu simt presiune deloc pentru că acum câteva luni aveam dureri atât de mari încât mă gândeam la retragere", a spus Cîrstea.

Sorana Cîrstea a precizat că este se bucură că face parte dintr-o "generaţie de aur". "Pentru mine un cred că a contat că am avut o româncă de partea cealaltă a terenului. Acesta a fost tabloul, a trebuit să mă conformez. Suntem multe românce în top, aşa că şansele să jucăm una împotriva alteia sunt destul de mari. Avem o generaţie de aur în tenisul feminin şi mă bucur că fac parte din ea", a adăugat sportiva.

Mitu: Ar fi fost drăguţ să joc împotriva unei străine,iar Sorana cu altcineva şi să avansăm amândouă

Jucătoarea Andreea Mitu a declarat joi seară, după ce s-a calificat în sferturile de finală ale turneului BRD Bucharest Open, că i-ar fi plăcut să aibă altă adversară, iar Sorana Cârstea de asemenea să joace cu altcineva, astfel încât ambele românce să ajungă în faza următoare a competiţiei.

"A fost a doua întâlnire a noastră de când jucăm pe circuit şi am vrut să rămân cu o amintire frumoasă. Noi suntem prietene în afară, dar pe teren ne facem fiecare treaba. Fiecare vrea să câştige, dar cine e mai norocos şi îşi doreşte mai mult obţine victoria. Ar fi fost drăguţ să joc împotriva unei străine, iar Sorana cu altcineva şi amândouă să avansăm în faza următoare. Pentru că nu e tocmai plăcut să joci împotriva unei românce, însă măcar una dintre noi se califică mai departe. E tragere la sorţi, rămânem prietene în afara terenului", a spus Mitu.

Andreea Mitu a precizat că primul set i-a "scăpat printre degete". "Dar şi Sorana joacă, are experienţă, a fost acolo sus şi cu siguranţă va reveni. În ultimele două seturi am luptat mai mult şi am ascultat de antrenor. Publicul a fost frumos, nu cred că a ţinut doar cu una dintre noi, uneori au strigat Andreea, alteori Sorana... A fost frumos", a adăugat Mitu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici