Andros Townsend: Afirmaţia lui Roy Hodgson a fost un compliment

Mijlocaşul englez Andros Townsend a declarat, vineri, că a perceput ca un compliment afirmaţia antrenorului Roy Hodgson de la pauza meciului cu Polonia, deşi aceasta ar fi putut fi interpretată ca rasistă, informează BBC.

91 afișări
Imaginea articolului Andros Townsend: Afirmaţia lui Roy Hodgson a fost un compliment

Andros Townsend: Afirmaţia lui Roy Hodgson a fost un compliment (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Antrenorul doar le-a spus jucătorilor să îmi dea mingea, aşa că este un compliment, pe bune. Toată lumea ar trebui să se concentreze pe calificarea noastră în Brazilia, nu pe ştirile negative prosteşti", a spus Townsend.

De asemenea, managerul echipei Arsenal Londra, Arsene Wenger, a declarat că afirmaţiile selecţionerului englez Roy Hodgson ar fi trebuit să rămână in interiorul vestiarului.

"Antrenorii trebuie să fie atenţi la ceea ce spun. Putem sări calul în pauză, dar totul trebuie să rămână în vestiar. Am fost agresiv în vestiar, dar trebuie să te adaptezi culturii echipei tale. Când intri într-un vestiar japonez, trebuie să fii precaut, pentru că ceea ce pare normal într-un vestiar englezesc este complet şocant într-unul japonez. Uneori, poţi spune mai dur un cuvânt, i se poate întâmpla oricărui antrenor", a completat Wenger.

Pe de altă parte, Roy Hodgson a precizat că atât el cât şi jucătorii Angliei sunt supăraţi din cauza scandalului iscat. "Bucuria este de scurtă durată în această meserie. Noi tocmai am avut o perioadă de succes şi, deşi nu sugerez să ne relaxăm, cred că ne-am câştigat dreptul de a ne bucura de rezultatele muncii noastre. În loc, primim asta", a afirmat, pentru Daily Mail, Hodgson.

Selecţionerul Angliei, Roy Hodgson, şi-a cerut scuze după ce în pauza meciului cu Polonia, scor 2-0, din ultima etapă a preliminariilor Cupei Mondiale, i-a cerut fundaşului dreapta Chris Smalling să "hrănească maimuţa" Andros Townsend cu mai multe mingi.

În pauza meciului disputat, marţi, pe Stadionul Wembley, Hodgson i-a spus lui Smalling să-i paseze lui Townsend, folosind expresia "hrăneşte maimuţa", deoarece mijlocaşul de culoare îi punea pe fundaşii polonezi în dificultate prin acţiunile sale.

Roy Hodgson s-a arătat mirat de amploarea care s-a dat acestei declaraţii şi şi-a cerut scuze pentru confuzia creată. "Aş vrea să-mi cer scuze dacă am jignit pe cineva cu afirmaţia din pauza meciului. Nu am avut nicio intenţie să spun ceva nelalocul său. I-am spus asta direct lui Andros în vestiar. Apoi, miercuri, am vorbit din nou cu Andros. M-a asigurat, atât pe mine, cât şi federaţia că nu a fost ofensat şi a înţeles ceea ce am vrut să spun", a declarat Hodgson.

Mirror notează că Hodgson a făcut această glumă în încercarea de a-i convinge pe jucătorii Angliei că Andros Townsend, care reuşise un meci foarte bun, deţinea cheia pentru victoria Angliei şi implicit calificarea la Cupa Mondială.

Federaţia Engleză de Fotbal şi-a declarat "întregul sprijin" pentru antrenorul Roy Hodgson.

Anglia a învins, marţi, reprezentativa Poloniei, scor 2-0, prin reuşitele lui Wayne Rooney şi Steven Gerrard, şi s-a calificat la turneul final al CM. Andro Townsend înscrisese, vineri, un gol împotriva reprezentativei statutului Muntenegru, în victoria obţinută de Anglia cu scorul de 4-1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici